Egyetem Tér
2022-10-14

Ütős koncertre várják a családokat

A SONUS ütőegyüttes lesz az első fellépője a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar újrakeresztelt és bővített koncertsorozatának.

A Zene-matiné vasárnap délután a Liszt teremben azzal a céllal várja a családokat, hogy megismertesse a gyerekekkel, szüleikkel és nagyszüleikkel a klasszikus zene szépségét.

A SONUS ütőegyüttes lesz az első fellépője a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar újrakeresztelt és bővített koncertsorozatának. A Zene-matiné vasárnap délután a Liszt teremben azzal a céllal várja a családokat, hogy megismertesse a gyerekekkel, szüleikkel és nagyszüleikkel a klasszikus zene szépségét. 

Eddig iskoláknak hirdette meg a kar a Hang-Játék-Zene ifjúsági élménykoncerteket, a mostani koncertszezonban azonban már új néven jelentkezik a sorozat. A Zene-matiné élményhangversenyein vasárnap délutánonként kicsik és nagyok különleges utazáson vehetnek részt a komolyzene világában.

Az első alkalmon, október 16-án, vasárnap 16 órától a SONUS ütőegyüttes lép fel vidám, kreatív műsorával a Liszt teremben.

- Szeretnénk megmutatni a gyermekeknek, szüleiknek, nagyszüleinek is a zene örömét, így az eddig iskoláknak hirdetett Hang-Játék-Zene ifjúsági élménykoncerteket egy kicsit kibővítettük. Nagyon jó lehetőség ez, hiszen így szélesebb közönséget érhetünk el. Egy populáris hangszer-ismertetést, hangszer-népszerűsítést tartunk, melybe szeretnénk bevonni a jelenlévőket is. Ennek megfelelően a koncertet egyfajta beavató hangversenynek szánjuk, melyen játékos, interaktív formában igyekszünk megismertetni a gyerekeket és a családtagjaikat a komolyzenével. Széles stíluspalettát prezentálunk, lesznek a repertoárban átíratok és egy kis show-t is belecsempészünk majd a programba amellett, hogy olyan darabokat is játszunk, melyek nem kifejezetten ütőhangszerekre íródtak – mondta a hirek.unideb.hu-nak Szabó István, a DE ZK Rézfúvós és Ütőhangszer Tanszék oktatója, a SONUS ütőegyüttes művészeti vezetője.

A koncerten való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jegyek az előadások előtt fél órával, a helyszínen vásárolhatók meg. 

A koncertsorozattal kapcsolatban itt érhetők el további információk.

Sajtóközpont - BZ

Megyei csapataink idegenbe látogatnak hétvégén

20 éves a Debreceni Aneszteziológiai Napok

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek