Egyetem Tér
2022-09-28

DEAC kosárlabda: bizakodó szezonkezdet

Új vezetőedzővel, visszatért erőcsatárral, korábbi válogatottal és három új légióssal kezdi az idényt a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A játékosok és a szakmai stáb komoly fizikai és taktikai felkészüléssel, az egyetem és a város pedig a lehető legjobb játékfeltételekkel járul hozzá a sikeres szezonhoz.

Szombat este megkezdődnek a Tippmix Férfi NBI/A csoport 2022/23-as küzdelmei, a Debreceni Egyetem alakulata Sopronban indítja a pontvadászatot – hangzott el a csapat szezonnyitó sajtótájékoztatóján. A szerdai rendezvényen a Debreceni Egyetem kancellárja hangsúlyozta: a sikeres bajnoki év egyik kulcsa ezúttal az lesz, hogy a szezon minden mérkőzését megtartsák, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben is biztosítani kell a csapatoknak játék- és edzéshelyszíneket.

- Október elsejétől sok minden megváltozik, emelkednek az üzemeltetési költségek, ami hatalmas feladat elé állítja a klubot és az egyetemet. A kosárlabda jobb helyzetben van a többi sportághoz, például az úszáshoz, vízilabdához képest, így azt gondoljuk és reméljük, hogy tudjuk biztositani a feltételeket ahhoz, hogy a DEAC pályaválasztóként is tudjon szerepelni – vélekedett Bács Zoltán.

Debrecen alpolgármestere hozzátette: a városnak is komoly kihívásokkal kell szembenéznie a sport területén.

- Célunk az, hogy a debreceni sportközösség a következő szezonban is elsőosztályú mérkőzéseket lásson, hiszen a kosárlabda az egyik legnépszerűbb sportág Debrecenben. Bízunk benne, hogy át tudjuk hidalni a város tulajdonában álló Oláh Gábor utcai sportcsarnok rezsiköltségeinek nehézségeit, és együtt élvezhetjük majd a meccseket – mondta Barcsa Lajos.

A DEAC ügyvezetője a működési költségek kapcsán ismertette, hogy az egyesületben minden évre rendhagyó gazdasági költségvetést készítenek, hiszen több profi szakosztályt is versenyeztetnek.

- Szeretnénk az összes sportágat működtetni, de mindenhol takarékoskodnunk kell. A kosárlabda mindig kiemelt volt a szakosztályok között, remélem, ezt fent tudjuk tartani. Az önkormányzat és az egyetem szerencsére segítséget nyújt abban, hogy a csapat és a szakmai stáb teljes erőbedobással dolgozhasson – tájékoztatott Lóczi Lászlóné Kovács Marianna.

Az edzői stáb és a játékoskeret változásairól a kosárlabda-szakosztály vezetője számolt be a szezonnyitón, Becsky István kiemelte: a némileg csalódást keltő tavalyi szereplés után szeretné, ha a csapat az idei teljesítményével újra elnyerné a szurkolók bizalmát.
 

David Dedek személyében egy olyan vezetőedző érkezett, aki egyéniségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit. A játékoskeretbe sikerült hazacsábítanunk Garamvölgyi Ákost, és a korábbi válogatott-kerettag Mócsán Bálintot is szerződtetni tudtuk, aki hosszú sérülésből felépülve tér vissza. A 2021/22-es légióskontingensből mindössze Djordje Drenovac maradt velünk, mellé három amerikai érkezett – részletezte Becsky István.

A DEAC júniusban kinevezett új vezetőedzője, David Dedek a kiváló munkakörülményeket méltatta, és felvázolta az együttes céljait.

- Profi sportemberek lévén mindössze egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, mégpedig azt, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Ez viszont nem teljesülhet a drukkereink nélkül, akik óriási lelki támogatást jelentenek a játékosoknak. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket – fogalmazott a szlovén szakember.

Részt vett a szezonnyitó tájékoztatón a debreceni születésű Garamvölgyi Ákos is, aki tíz év után tér vissza nevelőegyesületéhez.

- Remélem, hogy a régi időkhöz hasonlóan idén is sokszor fogunk teltház előtt játszani. Emlékszem, az Oláh Gábor utcán olyan rengeteg szurkoló volt gyermekkoromban, hogy nekem már csak a lépcsőn volt helyem. Többek között az ott tapasztalt hangulat miatt kezdtem el kosárlabdázni – mondta a DEAC erőcsatára.

A DEAC kosárlabdacsapata szombaton 18 órakor Sopronban kezdi meg a 2022/23-as szezont, az első hazai mérkőzést pedig október 8-án játssza az ősi rivális Nyíregyháza ellen.

Újraindul a szülészeti ellátás a Kenézy Campuson

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek