Egyetem Tér
2022-09-08

Támogatás a mellrák elleni küzdelemhez

Négy millió forintot adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Emlőcentrumának az AVON. A cég által felajánlott pénzt a centrum új szárnyának berendezésére fordítják. A támogatást jelképesen szerdán adták át a cég képviselői az intézményben.

Az AVON adományaival folyamatosan támogatja az emlőrák elleni küzdelmet. Minden eladott termék árából egy forintot, illetve az adománygyűjtő termékek értékesítéséből származó teljes hasznot egy alapba helyezik, amelyből figyelemfelhívó kampányokat szerveznek és adományoznak.  

Az AVON a nők vállalataként ismert, és ez határozza meg társadalmi felelősségvállalási tevékenységeinket is. Tanácsadóink döntő többsége nő, éppen ezért olyan célokat támogatunk hosszú évek óta, melyek a nők életét, életminőségét leginkább meghatározzák. Az egyik ilyen programunk a mellrák ellni küzdelem. A szűrés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, hiszen korai felismerés esetén a betegség rendkívül jó esélyekkel gyógyítható – emelte ki Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője, kommunikációs vezetője. 

A cég a tanácsadók javaslata alapján választja ki, hogy melyik intézményt támogatja. A Kenézy Emlőcentrumot a debreceni zónamenedzser, Nemesné Györki Szilvia ajánlotta. A több mint 4 millió forintos támogatást a centrum új épületszárnyának berendezésére fordítják. 

Az elmúlt egy évben sikerült beszerezni egy új modern mammográfiás készüléket, melynek elhelyezéséhez a Debreceni Egyetem egy új épületszárnyat is biztosított. A volt tüdőszűrő épületében alakítottuk ki az új vizsgálókat, öltözőket. A 4 millió forintot az új szárny bútorozására fordítjuk. Az adomány segítségével kellemesebb környezetben fogadhatjuk a pácienseket. Nagyon fontos, hogy nem csak a szakma viseli szívén az emlőszűrés ügyét, hanem civil szervezetek, cégek is – fogalmazott Sebő Éva, a DE Klinikai Központ Kenézy Emlőcentrum vezetője.

A cég a pénz mellett több mint 500 terméket is adományozott a centrumnak. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Emlőcentruma Debrecen és a megye lakosságát látja el. Naponta több mint 200 mammográfiás és ultrahang vizsgálatot végeznek. 

 

 

Sajtóközpont - CzA

Balcsillag

Megyei csapataink pontokért szállnak harcba

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek