Egyetem Tér
2022-07-25

EUG2022: negyedikek a DE vízilabdázói

A Debreceni Egyetem vízilabdacsapata közel állt az éremszerzéshez, de izgalmas mérkőzésen végül lemaradt a dobogóról az Európai Egyetemi Játékokon (EUG) Lódz-ban. A futsalosok a tizenkettedik helyen végeztek, a teniszcsapatnak pedig a helyosztók során a nyolcadik helyezést sikerült elérnie.

Az már korábban eldőlt, hogy a Debreceni Egyetem teniszezői nem lesznek ott a végelszámolásnál, de az ötödik helyre még esélyesek voltak. Szerdán a Genovai Egyetem volt az ellenfelük. Sajnos a mérkőzés nem indult jól, ugyanis Punyi Anna az első szettben megsérült és kénytelen volt feladni a küzdelmet. A második játékban Helena Rubina Rosa is kikapott. A 2-0-s vereség miatt a debreceniek a hetedik helyért játszhattak, ám a boka- és térdsérülések miatt a csapat nem tudott kiállni a lisszaboni Új Egyetem ellen, így a nyolcadik helyen fejezték be a szereplést.

Miután vízilabdázóink a negyeddöntőben 24-2-re legyőzték a Sheffieldi Egyetem gárdáját, a döntőért ugorhattak medencébe. Az ellenfél az ukrajnai Lviv Egyetem volt. Az első negyedben előnybe kerültek az ukránok (3-1), és a folytatásban sem tudtak föléjük kerekedni a debreceniek. A második negyedben döntetlen játszottak, míg az utolsó két játékrészt nagy küzdelemben elveszítették (5-6, 4-6). A legtöbb gólt a DE csapatából ezúttal is Macsi Patrik dobta, szám szerint nyolcat.

A 15-16-ra elvesztett elődöntő után a bronzmeccsel vigasztalódhattak a debreceni egyetemisták, a harmadik helyért a Corvinus Egyetemmel mérkőztek. Sajnos itt sem a debreceniek örülhettek, négy szoros negyedet követően végül egy góllal, 18-17-re kikapott a DE csapata, így a negyedik helyen végzett.

Futsalban legjobb esetben a kilencedik helyen végezhettek a debreceniek, miután szerdán 5-1-es vereséget szenvedtek a portugál Beira Interior csapatától, ezzel a harmadik helyen zárták a csoportküzdelmeket és a 9-16. között játszhattak a folytatásban. Az első akadályt sikeresen vették, a német Münsteri Egyetemet verték 4-3-ra. Szombaton aztán az angol Loughborough Egyetem ellen léptek pályára, de sajnos nem bírtak az angolokkal, a 6-4-es vereség miatt a DE lecsúszott a 9. helyről. A lengyelországi Bydgoszcz-i Gazdasági Egyetem volt a következő ellenfél, ám a debreceniek ezt a meccset is elveszítették: szoros első félidő után (3-1) a második játékrészben hat gólt rúgott az ellenfél, a DE pedig kettőt, ezzel kialakult a 9-3-as végeredmény. A Debreceni Egyetem futsalcsapata így a 12. helyen zárta az Egyetem Európai Játékokat.

Az EUG-n még egy sportágban érdekelt a Debreceni Egyetem, a cselgáncsozók vasárnap kezdték meg szereplésüket Lódz-ban. A 60-66 kilogrammosok versenyében Balogh Péter vereséggel kezdett a Strasbourgi Egyetem cselgáncsozójával szemben. Az 52-57 kilogrammosok között Wladimir Danica is kikapott ellenfelétől, a Lithuanian Sports University versenyzőjétől

Sajtóközpont - BZ

Feltörekvő fiatalok: Jakabfy Sámuel

Ásványkiállítás

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek