Egyetem Tér
2022-07-18

Kedden startol a Campus Sportfesztivál

Három sportágban több ezer sportoló részvételével rendezik meg idén a Campus Sportfesztivált, mely ezúttal is megmozgatja az ország felsőoktatási intézményeit. A cél, hogy a Campus Fesztiválhoz kapcsolódóan népszerűsítsék a sportolást, a rendszeres testmozgást, az egészséges életmódot.

Az országban egyedülálló módon, az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál szerves részeként, minden eddiginél több résztvevővel, tizenharmadik alkalommal rendezi meg a hazai felsőoktatási intézmények egyik legkedveltebb sportos eseményét július 19-én és 20-án a Debreceni Egyetem. A szervezők tesztnek is szánják a mostani kiírást, jövőre ugyanis a DE lesz a házigazdája a MEFOB FESZT-nek, az egyetemi sport legnagyobb fesztiváljának, valamint az olimpiához hasonló, nagyszabású multisport eseménynek, az Európai Egyetemi Játékoknak.

- A Debreceni Egyetem és a sport szorosan összefonódik. Mindig vannak újabb és újabb sikereink, és számos olyan rendezvénnyel büszkélkedhet az intézmény, amelyeken megmutathatja eredményeit. A Campus Sportfesztivál is egy ilyen alkalom, hiszen az ország legtöbb egyeteméről és főiskolájáról érkeznek csapatok, komoly nívója van a rendezvénynek. Mozgalmas lesz a jövő nyár, ezért is nagyon fontos minden tapasztalatszerzés a sikeres szezonhoz. A jövő évi Európai Egyetemi Játékokat megelőzően jó lehetőségünk kínálkozik most arra, hogy megtaláljuk az EUG helyét a Campus Fesztivál programjai között – fogalmazott Dékán Tamás főszervező.

A Campus Sportfesztivál elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás fontosságára és jótékony hatásaira, valamint lehetőséget teremtsen a résztvevő intézmények közötti kapcsolatépítésre.

A napokban több mint harminc felsőoktatási intézményből több ezer sportoló és kísérőik érkeznek Debrecenbe, akik három sportágban: kispályás labdarúgásban, strandröplabdában és 3x3-as kosárlabdában küzdhetnek meg egymással. A főváros mellett például Győrből és Szegedről is jelentkeztek csapatok.

A sportfesztiválon azok a hallgatók vesznek részt, akik a verseny időpontjában legalább négyféléves, oklevelet adó képzésben tanulnak, valamint, akik a diplomájukat 2020-ban, 2021-ben vagy 2022-ben szerezték. A versenyeket a DEAC sporttelepén rendezik.

Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a "Campus Sportfesztivál 2021/2022. tanévi Egyetemi- és Főiskolai Bajnoka" címet, az I., II., III. helyezettek oklevelet és érmet kapnak. A díjazások részletei és a sportfesztivállal kapcsolatos tudnivalók ide kattintva érhetők el.

Sajtóközpont - BZ

Készen álltok?

Campus Art

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek