Egyetem Tér
2022-07-11

Friss műszaki diplomások a DE-n

Két diplomaosztón búcsúzott végzőseitől a Debreceni Egyetem Műszaki Kara. A rendezvényeken 407 mérnök és műszaki szakember vette át oklevelét, valamint kiosztották a kar kitüntetéseit, elismeréseit is.

A Főépület Díszudvarán rendezett délelőtti ünnepségen az alap- és mesterszakon, nappali és levelező tagozaton végzett 256 friss diplomás építész-, építő-, gépész- és mechatronikai mérnök, műszaki menedzser, okleveles építész, -gépész-, környezet-, létesítmény-, valamint mechatronikai mérnök, okleveles mérnöktanár, -műszaki menedzser, -településmérnök, atomerőművi üzemeltetési szakember, EHS szakmérnök, EHS szakember, gépészeti szimulációs szakmérnök, Lean menedzser és szakmérnök, mérnök coach szakmérnök, coach, minőségirányítási szakember, minőségirányítási- és polimertechnológiai szakmérnök vehette át diplomáját.

- A műszaki képzéseket sokan tartják nehéznek, bonyolultnak, szinte elvégezhetetlennek. Ezt a vélekedést Önök most megcáfolták, és mérnökként, műszaki menedzserként hagyják el az egyetem épületét, hogy néhány év gyakorlat után a világ technikai fejlődésében vállaljanak szerepet, megalkotva, üzemeltetve, karbantartva a következő 30-40 év telefonjait, járműveit, gyárait, erőműveit, épületeit, gépeit – fogalmazott beszédében Husi Géza dékán.

A második ünnepségen a Műszaki Karon angol nyelven tanuló hallgatók számára adták át a diplomát a 33 országból érkezett 151 végzős számára.

Legtöbben Jordániából (25), Brazíliából (19) és Indiából (18) jöttek tanulni a Debreceni Egyetemre, de a most diplomát szerzők között olyan távoli országokból is képviseltették magukat, mint Banglades, Ecuador, Etiópia, Ghána, Kína, Uganda és Vietnám.

Az ünnepségen vehette át oklevelét az a 8 - jordán (1), kazah (1), kenyai (1), magyar (1), mongol (1), török (2), ukrán (1) – pilóta, akik az egyetem és a kar történetében elsőkként szereztek diplomát a hétféléves „Professional pilot” képzés elvégzését követően, a Légi- és Közúti Járművek Tanszék és a Pharma Flight, az intézmény Repülőmérnöki Kihelyezett Tanszékének együttműködése nyomán.

A rendezvényen adták át a kar kitüntetéseit, elismeréseit is. A Műszaki Karon végzett kiemelkedő munkájáért Dékáni Dicséretben részesült Jenei Tünde Katalin mesteroktató, Sipos Dóra Fruzsina ügyvivő-szakértő és Polonkai Lajos ügyvivő-szakértő.

A Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviseletének döntése alapján az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő közéleti tevékenységért Discipuli Pro Universitate Díj kitüntetést vehetett át Papné Bondár Anikó LEAN szakmérnök.

A kar több oktatója részesült Publikációs Díj kitüntetésben, „A Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója” címet idén Bányai Lili okleveles építész érdemelte ki, a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara által alapított Borsos József Diploma Díjban a „Montessori óvoda” című diplomatervéért Mándiné Bríz Heléna okleveles építész részesült.

Sajtóközpont – BZ

Elkelt Ádám Martin

Karin Ann : Turnéklippel jelentkezik a BBC által is elismert fiatal énekesnő

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek