Egyetem Tér
2022-06-09

Kicsiket és nagyokat is táboroztat nyáron az Informatikai Kar

Ötnapos nyári táborokat rendez júliusban a középiskolás és az általános iskolás diákoknak a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. Az informatika iránt érdeklődők az adattudomány és a programozás témakörben szerezhetnek naprakész tudást.

Idén is megrendezi nyári táborait a Debreceni Egyetem Informatikai Kara, mely újra megnyitja Kassai úti épületét a középiskolások és az általános iskolások előtt. A harminc fős táborok résztvevői megismerkedhetnek az IK kutatólaborjaival, a legkorszerűbb informatikai eszközökkel és az oktatás során használt modern technológiákkal. Mindezek mellett a jelentkezők a kar felkészült munkatársainak iránymutatása mellett bepillantást nyerhetnek az IK-án zajló egy-egy kutatási projekt részleteibe is. 

Az Informatikai Kar nyári táboraiban azok is hasznos tudást szerezhetnek, akik még nem rendelkeznek programozási, algoritmizálási ismeretekkel, de azokat is várják, akik már ismerik a bonyolultabb programnyelveket és érdeklődnek a mesterséges intelligencia, az adattudomány, illetve az önvezető járművek iránt. A legaktuálisabb informatikai fejlesztésekkel és kutatási területekkel is találkozhatnak júliusban a karra látogató diákok. 

A középiskolák szeptemberben kezdő 9-12. évfolyamos diákjainak ötnapos nyári tábort tartanak július 4. és 8. között. Az érdeklődő diákok a programozás rejtelmeivel, különböző algoritmusok szerkezetével ismerkedhetnek meg, elsajátíthatják az algoritmusleíró eszközök használatát és betekintést nyerhetnek az Informatikai Kar oktatóinak, kutatóinak, hallgatóinak mindennapjaiba. A táborba június 27-én, hétfőn 16 óráig lehet jelentkezni ezen a linken

Az általános iskolák szeptemberben kezdődő 7-8. osztályos tanulóinak július 11. és 15. között rendezik meg a programozói tábort, melyen a gyerekek megtudhatják, hogyan készülnek a minden nap használt alkalmazások, a programozási ismeretek gyakorlati és játékos feladatokon keresztül történő elsajátításán túl pedig megismerkedhetnek az informatika dinamikusan fejlődő területeivel is. A foglalkozásokra július 4-én, hétfőn 16 óráig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva. 

Az adattudomány, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és azon belül speciális területként az e-sport, valamint a digitális művészetek iránt érdeklődő középiskolásoknak július 13-20. között indítja adattudományi nyári táborát a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. Az érdeklődők hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, oktatók segítségével tehetnek szert gyakorlati és elméleti tudásra az olyan adattudományokkal kapcsolatos területeken, mint például az önvezetés, az arcfelismerés, a chatrobot fejlesztés, vagy éppen a játékfejlesztés/e-sport. A középiskolások július 7-én, csütörtökön 16 óráig jelentkezhetnek itt

A Debreceni Egyetem Nyári Táboraiban való részvétel ingyenes. A foglalkozásokon online formában is részt lehet venni.

A táborok az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósulnak meg. 

Sajtóközpont - BZ

Einstein

Nyíltan a tudományról

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek