Egyetem Tér
2022-05-11

Jótékonysági ruhagyűjtés a GYTK-n

Több száz kilónyi ruhát gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai és hallgatói a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület javára, akik helyi rászorulóknak továbbítják a ruhaneműket.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara április elején hirdette meg jótékonysági ruhagyűjtési akcióját a kar dolgozói és hallgatói körében, akiktől azt kérték, adjanak olyan jó minőségű, még használható gyermek és felnőtt ruhákat, amelyeket a megyeszékhely halápi részén nehéz körülmények között élők még használni tudnak. A felhívás hatására a múlt hónap végére több száz kilónyi ruhanemű gyűlt össze a karon.

Az adományt a múlt héten Lekli István, a Gyógyszerhatástani Tanszék docense, valamint Haimhoffer Ádám, a Gyógyszertechnológiai Tanszék PhD-hallgatója adta át Halápon, a volt Bokorhegyi Általános Iskolában Berekméri Dalmának, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület vezetőjének.

- A Gyógyszerésztudományi Kar fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében az egyesületet a közelmúltban többször támogattuk. A múlt év vége felé, karácsony előtt például csokoládét gyűjtöttünk a helyi gyerekeknek, majd márciusban Egészségnapot tartottunk a településen – ismertette Kovácsné Bácskay Ildikó, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

Az együttműködés folytatódik, a tervek szerint legközelebb a kar hallgatói az egyesület nyári táboraiban folyó munkát támogatják, illetve egy kerékpártúrán kísérőként vesznek majd részt. A kar oktatói pedig a Halápi nap programjaihoz csatlakoznak.

Sajtóközpont – OCs

Itt az új Egyetemi Élet

Kecskeméti Áron és Mihalik Gergő volt a Kispálya vendége

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek