Egyetem Tér
2022-04-14

Ez betalált: két arany és két ezüst a sportlövő MEFOB-ról

Nagyszerű szereplés után összesen négy éremmel tértek haza a Debreceni Egyetem hallgatói az idei Sportlövő MEFOB-ról. Fleischer Bernadett egy egyéni arany és egy egyéni ezüst mellett csapatban is érmesként zárt, míg Polgár János szintén aranymedálnak örülhetett.

Ismét szép számban gyűltek össze az egyetemista versenyzők a KSI sportlövő pályáján, a BOK Csarnok légfegyveres lőterén. Idén nem szerepelt a programban a lézerlövészet, viszont nyílt irányzékú légpuska és légpisztoly 20 lövéses számában, valamint a légpisztoly és zárt irányzékú légpuska 60 lövéses női és férfi versenyszámában összemérhették tudásukat a résztvevők.

Színvonalas versenyt hozott a légpuskások 20 lövéses versenyszáma. A nőknél a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója, Fleischer Bernadett 195 körrel diadalmaskodott úgy, hogy 20 lövéséből 9 belső tízes volt. Az ő nevéhez fűződik még egy ezüstérem is, a légpisztolyosok 20 lövéses számában a DE egész nap parádésan teljesítő hallgatójának csupán egy kör hiányzott az újabb aranyhoz, nála csak Domján Anna (Uni Jena) volt precízebb 174 körrel.

A légpisztolyosok 60 lövéses számában a férfiaknál Polgár János (DE) a legutóbbi ezüstje után ezúttal aranyat ünnepelhetett 567 körös teljesítménnyel.

A légpuska 20 lövéses csapatversenyében az MTSE volt a legjobb, míg a Fleischer Bernadett, Kiss Attila, Koselák Petra összeállítású debreceni egyetemista trió ezüstérmes lett, megelőzve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatát.

 

Sportlövő MEFOB eredmények:

Légpuska, 20 lövéses, női:

I. hely: Fleischer Bernadett

Légpuska, 20 lövéses, csapat (Fleischer Bernadett, Kiss Attila, Koselák Petra)

II. hely: DE

Légpisztoly, 60 lövéses, férfi:

I. hely: Polgár János

Légpisztoly, 20 lövéses, női:

II. hely: Fleischer Bernadett

Debrecen lesz az első díszvendége egy hónapon keresztül a Magyar Zene Házának

Halott Pénz Fesztivál augusztus 20-án Zamárdiban!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek