Egyetem Tér
2022-04-05

Címvédés a MEFOB-on

Aranyérmet szerzett a Debreceni Egyetem cheerleadercsapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon a hétvégén. A pomponos lányok a Senior Freestyle Pom Team kategóriában utasították maguk mögé a teljes mezőnyt.

Az eseményt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az ELTE szervezte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFOB) égisze alatt Budapesten, a Ludovika Arénában. A Debreceni Egyetem csapata megvédte bajnoki címét a Senior Freestyle Pom Team kategóriában, legyőzve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Magyar Testnevelési Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem alakulatát.

A debreceniek edzője, Ócs Adrienn büszkeségének adott hangot a szép eredmény kapcsán. 

– Ezen a versenyen mutathattuk be azt a gyakorlatot, amellyel képviseljük majd Magyarországot a 2022 novemberében Krétán rendezendő Egyetemi Világkupán. Fáradtságot nem ismerve edzettünk hónapokig, keményen gyakoroltunk, három-négyórás edzéseken vettünk részt heti háromszor, emellett hétvégén is dolgoztunk a minél jobb eredmény elérése érdekében. Úgy érzem, a maximális teljesítményt kihoztuk magunkból a versenyen, és a kitartó munka meghozta gyümölcsét. Nemcsak az aranyérem szerzett számunkra boldogságot, hanem óriási megtiszteltetés volt a szövetségi elnök, valamint a többi csapat edzőinek pozitív véleménye és dicsérő szava is. Legfőképp a folyamatos fejlődésünket emelték ki – nyilatkozta a deac.hu-nak Ócs Adrienn, akit a Magyar Cheer Szövetség tisztújító közgyűlésén öt évre a szövetség alelnökének választottak.

A következő megmérettetés az I. B&W (Black and White) Cheer Magyar Bajnokság lesz, amelyet május 21-én Debrecenben rendez majd a DEAC és a szövetség. Ez azért is lesz kiemelkedő esemény, mert ebben a sportágban először rendeznek versenyt a cívisvárosban. Az érdeklődés már most óriási, ami nem meglepő, hiszen minden korosztályban az ország legjobb cheerleaderei lépnek majd fel a DESOK-ban. További részletek a deac.hu cikkében.

 

 

Sajtóiroda – PKZs

Fotók: ELTE online

A besúgó

Középpontban a megye néprajzi értékei

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek