Egyetem Tér
2022-03-01

Egyetemi lovasok a regionális versenyen

Az elmúlt évek legnagyobb létszámú debreceni regionális díjugratóversenyét tartották szombaton az egyetemi lovardában. A Debreceni Lovasakadémián rendezett megmérettetésen 9 versenyszámban 32 sportegyesület 83 versenyzője indult, összesen 166 startot lovagolva.

A versenyen a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar több lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnök és ménesgazda szakképzésben részt vevő hallgatója is megmérettette magát.

- A téli fedeles versenyek nagyon jó lehetőséget biztosítanak a fiatal lovasok és a fiatal lovak felkészítésére a szabadtéri versenyszezon kezdete előtt. A hasonló versenyek nagyon hasznosak lehetnek az utánpótlás-versenyzők számára a versenyrutin megszerzéséhez. Az idei verseny különlegessége, hogy a Debreceni Lovasakadémia Sport Club mellett idén már az egyetemi sportklub, a DEAC versenyzői is jelen vannak a díjugratók között, és szép eredményeket értek el. Ez is mutatja a DE elhivatottságát a sportág iránt – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Szabó Csaba egyetemi docens, a lovasszakosztály vezetője.

Szabó Csaba hozzátette: a Debreceni Lovasakadémia életében kiemelten fontosak a sportesemények és tenyészszemlék. Ennek köszönhető, hogy a DE lovardája a Hajdú-Bihar Megyei Lovasszövetség 2021-es díját érdemelte ki a lovassportért legtöbbet tevő lovasklubként.

A regionális megmérettetésen a DE hallgatói az egyetem tulajdonában álló gidrán lovakon versenyeztek.

- A diákok közül többen előkelő helyezést értek el. Gyulai Gabriella, aki már az egyetemi sportklub, a DEAC új lovasszakosztályának igazolt sportolója Szimfónia (Gidrán XXXIV-17) nyergében, a 70-75 cm-es nyitott versenyszámban 2. helyezést ért el. Tóth Anna és Serény (Gidrán Cselszövő I-54) nevű lova szintén ebben a versenyszámban az 5. helyezést szerezték meg. Barsi Júlia Indigóval (Balu Gidrán-36) pedig a 90 cm-es pályán 3. helyezettek lettek, ezt követően pedig hibátlan 100 cm-es pályát teljesítettek – sorolta Varga Mónika, a Debreceni Lovasakadémia ügyvezetője, a hétvégi verseny igazgatója.

A lovarda vezetője hozzátette: a hallgatók a verseny lebonyolításában is aktívan közreműködtek, így gyarapítva szakmai ismereteiket. A versenyzőket Szűcs András és Szikszainé Bujdosó Zsuzsanna lovas-oktatók készítették fel.

Egyetemi segítség a kárpátaljai menekülteknek

Képviselőválasztás az MTA-n

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek