Egyetem Tér
2022-02-28

Kiütéses győzelmek

Két nagyarányú DEAC siker is született a hétvégén: labdarúgóink és női futsalosaink is gólzárport rendeztek. A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata szintén hazai győzelemnek örülhetett, míg a férfi és női röplabdázók vereséget szenvedtek.

Futsal
A DEAC női futsalosai kényelmes helyzetből várhatták az MVFC elleni Magyar Kupa-párharc második felvonását, hiszen az első találkozón 4-1-re nyertek. A vasárnapi visszavágón ezt sikerült megspékelni, és 12-2-es győzelemmel abszolválni a továbbjutást. Együttesünk a legjobb négy közé jutott, így újabb lépést tett a címvédés felé.

– A vártnál is nagyobb különbséggel diadalmaskodtunk, de a vendégek kevés játékossal érkeztek, emiatt a végéhez közeledve érződött rajtuk a fáradtság. Elégedett voltam a lányok teljesítményével és hozzáállásával. Annak is örültem, hogy sokan gólt szereztek, valamint mindenkinek bizonyítási lehetőséget adhattam. Ezen a találkozón az öt a négy elleni felállást is gyakorolhattuk. A Berettyóújfalunak további sok sikert kívánok a bajnoksághoz – nyilatkozta Quirikó Vivien vezetőedző.

Kézilabda
Hajrájához érkezett a másodosztályú kézilabda-bajnokság alapszakasza, így most már különösen nagy jelentősége van minden mérkőzésnek. A DEAC szombaton a Csépe Salgótarjáni SKC együttesét fogadta a DESOK-ban, ahol küzdelmes találkozón 26-23-as győzelmet aratott, és ennek köszönhetően eggyel előrébb lépett a tabellán. Még két találkozó van hátra a rájátszásig, de a felsőházat már biztosan nem éri el együttesünk.

Labdarúgás
A DEAC futballistái a putnokiakat fogadták vasárnap délután az NB III Keleti csoportjában. Mindkét csapat jó formában várhatta a bajnokit, Sándor Tamás legénysége legutóbb október 20-án kapott ki a harmadosztályban, míg a borsodiak veretlenségi szériája hat mérkőzésből állt. Szerencsére csapatunk kiváló szériája folytatódott, hiszen kiütéses, 6-0-s hazai sikerrel zárult a mérkőzés.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói a Kazincbarcikát látták vendégül az Extraliga vasárnapi játéknapján. Fodor Antal vezetőedző sérülések miatt több kulcsemberére sem számíthatott, és ez rányomta a bélyegét a debreceni csapat teljesítményére. Bár az első szettben sikerült megnehezíteni a vendégek dolgát, akik azonban a folytatásban gond nélkül behúzták a találkozót, és 3-0-s győzelmet arattak.

– Sajnos elért minket a sérüléshullám, ettől függetlenül azok a játékosok, akik ma pályára léptek helytálltak a rutinos röplabdázókat felvonultató Kazincbarcika ellen. A hetedik helyről nem mozdulhatunk el, így számunkra annyira nem volt tétje ennek a meccsnek, ezért bátran kísérletezgethettünk. Az elején olyan felállást találtunk, ami jól működött. Úgy gondolom, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Nem sikerült jól női röplabdázóink mérkőzése sem. Kuszkó Zsolt együttese Szegeden vendégszerepelt az NB II felsőházi rájátszásában, és 3-0-s vereséget szenvedett.

NyD

Hajrá, hajrá, gyerünk! 2. - Campus Fesztivál ajánló

Adománygyűjtés

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek