Egyetem Tér
2022-01-24

Bemutatkoznak a gyógyszerészek

Nyílt napot tart a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara. Az online térben egyebek mellett a GYTK képzési kínálatával és a karon folyó kutatási tevékenységgel lehet megismerkedni, de szó lesz az itt végzettek elhelyezkedési lehetőségeiről is.

A világhálónak köszönhetően kényelmesen, otthonról követhető módon mutatkozik be a továbbtanulás előtt állóknak a Debreceni Egyetem (DE) Gyógyszerésztudományi Kara (GYTK) január 25-én, kedden 16 órától. A Nyílt napon a kari vezetőség köszöntője után nemcsak az oktatással, az épületekkel kapcsolatos információkat osztanak meg, hanem arról is beszélnek majd az illetékesek, hogy milyen esélye van az itt diplomát szerzőknek a munkaerőpiacon. A tervek szerint szó lesz még a GYTK-n zajló kutatásokról, és kiderül, milyen tudományos munkákba lehet bekapcsolódni. Az érdeklődők kérdéseikre azonnal választ kaphatnak a kari munkatársaktól, illetve a jelenlegi hallgatóktól. 

A GYTK oktatási dékánhelyettese, Kovácsné Bácskay Ildikó elmondta: elsősorban olyan középiskolások jelentkezését várják, akik a természettudományos és egészségtudományi pálya iránt érdeklődnek, akik felelősséget éreznek embertársaik iránt, akik segíteni szeretnének másokon, és egy olyan hivatást gyakorolni, amelynek középpontjában a beteg emberek számára nyújtott tanácsadás, segítség áll.   

Kovácsné Bácskay Ildikó hozzátette: számos területen lehet gyógyszerészként elhelyezkedni, hallgatóik a végzés után főként gyógyszertárakban dolgoznak, de lehetőség nyílik kórházi-klinikai gyógyszerészként is gyakorolni a hivatást. A gyógyszeriparban dolgozó gyógyszerészek részt vesznek a kutatásokban, fejlesztésekben, a gyógyszergyártásban, a minőségbiztosításban és a klinikai vizsgálatok szervezésében is.

– Vonzó pálya a miénk, sok helyen, magas fizetéssel lehet elhelyezkedni a diplománkkal – hangsúlyozta az oktatási dékánhelyettes. 

Nemes Dániel, a GYTK tanársegéde szerint az egyik legfontosabb érv a Debreceni Egyetem gyógyszerészképzése mellett, hogy korszerű infrastruktúrával rendelkezik az intézmény.

– Oktatói gárdánk fiatal és közvetlen. Karunkon kimagasló a tudományos diákköri munkát végző hallgatók száma, így az egyetemi évek alatt a tudományos kísérletek világával is könnyen meg lehet ismerkedni – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Nemes Dániel.  

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Nyílt napjához ide kattintva lehet csatlakozni. Az esemény plakátja pedig itt található

 
Sajtóiroda - OCs   

Hivatalos közlemény a vezetőedző személyéről

A DVSC-ben nevelkedett védővel erősítettünk

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek