Egyetem Tér
2022-01-01

Klinikai vezetőket neveztek ki

Két vezetői kinevezést adott át szilveszterkor a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke. 2022. január 1-jétől a DE KK Fürdőgyógyászati Centrum irányítását Cserháti Györgyi, a DE KK Egyetemi Gyógyszertár intézetvezető főgyógyszerészi feladatait pedig Buchholcz Gyula látja el.

A határozatlan időre szóló megbízások ünnepélyes átadásakor Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központjának elnöke elmondta, hogy 2021 elején integrációs folyamat indult el a DE Klinikai Központjában: a Fürdőgyógyászati Centrum az elnök alá rendelt szervezeti egységként működik, melynek folyamatos orvosszakmai fejlesztése fontos elvárás, a Klinikai Központ egységes egyetemi gyógyszertári rendszerének megszilárdítása az integrációs fejlesztés ugyancsak kiemelkedően fontos eleme. Szabó Zoltán professzor kijelentette: mindkét újonnan kinevezett vezető kiemelkedő szakmai felkészültsége biztosítékot jelent a jövőbeli feladatok maradéktalan teljesítése szempontjából.

Cserháti Györgyi tervei között említette a Fürdőgyógyászat keretében működő járóbeteg szakrendelések megerősítését.

– Tovább szeretném fejleszteni a reumatológiai fürdőgyógyászatot, a rehabilitációt, a prevenciót és a rekreációt, illetve a műtétek előtti és utáni kezeléseket. Emellett a gyermekek víz alatti gyógytornakezelését is szeretném megvalósítani – fejtette ki a Fürdőgyógyászati Centrum új vezetője.

Buchholcz Gyula legfontosabb feladatának a Kenézy Gyula Campus Gyógyszertárának az Egyetemi Gyógyszertárba való integrálását tartja.

– A gyógyszergazdálkodási informatikai rendszert egységesíteni kell, a gyógyszerellátási, gyógyszerkészítési és logisztikai folyamatokat racionalizálni, optimalizálni szükséges. Emellett a Kenézy Campuson is meg kell honosítani az osztályos gyógyszerészi jelenlétet, vagyis a klinikai gyógyszerészi tevékenységet – fogalmazott Buchholcz Gyula, aki a távolabbi célok között említette még az úgynevezett betegre szabott automatizált gyógyszerosztás bevezetését is.

Több mint 180 embert kellett kórházba vinni túlzott alkoholfogyasztás miatt

Az anyák képesek békét teremteni az élet és a világ nehézségeiben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek