Egyetem Tér
2021-12-15

Karácsony az oDEonban

Az Egyetemi PolgáRock társulata, az oDEon Musical Stúdió és a SziniTanoda tagjainak közreműködésével mutatták be a hétvégén az egyik legnépszerűbb karácsonyi történetet, a Grincset. Az előadás akkora sikert aratott, hogy hamarosan újra meg lehet nézni.

Dupla telt ház mellett mutatták be az egyetemi színház történetében egyedülállónak számító előadást, melyet állva tapsolt meg a közönség. Végh Veronika, az oDEon színház vezetője szerint egyik legnagyobb sikerüket aratták a Grinccsel.

- A Karácsonyi történet és a Diótörő után a Grincs a harmadik legnépszerűbb karácsonyi produkció. Olyan előadás készült, ami segíthet az ünnepre való ráhangolódásban, és összehozza a közönséget, a szereplőket. Hihetetlen volt az érdeklődés, sokaknak nem jutott már belépő, ilyet eddig nem tapasztaltunk. Megrohamozott minket a közönség, ennyire talán még sosem volt tele az oDEon. Minden tekintetben érdekes volt látni, hogyan fogadják a darabot, ebben mérhető le igazán a siker – emelte ki a színház vezetője.

A darabban az egyetemi dolgozók alkotta, mára közel húsz főre duzzadt Egyetemi PolgáRock társulata, az egyetemi hallgatókból álló oDEon Musical Stúdió tagjai és a ZeneTheatrum SziniTanodájának fiataljai vettek részt. Egy kis szerepben a Debreceni Egyetem kancellárját, Bács Zoltánt is láthatta a közönség. 

- Nagyon jó volt az együttműködés közöttük, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy családtagok is szerepelhettek egy darabban. A musicalekre jellemző módon több mint negyvenen voltunk a színpadon, táncosok, énekesek, színészek. A gyerekszereplők a SziniTanodából érkeztek, a táncosok és a kórus tagjai az egyetemi musical stúdióból kerültek ki. Az egyetemistákat komoly meghallgatás után választottuk ki, minden statiszta képzett szereplő volt, tehát semmit nem bíztunk a véletlenre. Minden szerep személyre szabottan lett kialakítva, mindenkinek volt szövege, ami természetessé, eredetivé tette a karaktereket. A darabot tavaly akartuk bemutatni, de a pandémia miatt bezárták a színházakat, így halasztanunk kellett a premiert – fogalmazott Végh Veronika.

A Grincsnek ezt a változatát Csáki Szabolcs írta és rendezte, a zeneszerző Szamosközi Gergő volt, a vokálok feléneklését pedig Mike Ádám vezette. 

A nagy sikerre való tekintettel ráadása is lesz az előadásnak, így december 28-án, kedden 17 órától az is megnézheti a Grincset az oDEon Színházban, aki esetleg lemaradt volna a két ősbemutatóról.

Megújult a megyeháza Debrecenben

Tavasszal megkezdődhet a véderdősítés

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek