Egyetem Tér
2021-12-14

Szerdától oltják az 5-11 éveseket a Klinikán

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában is megkezdődik december 15-én az 5-11 éves gyerekek koronavírus elleni oltása. A vakcinát a Gyermekgyógyászati Klinika két oltóhelyén kaphatják meg az érintettek. Időpontot interneten lehet foglalni, de csak a sikeres regisztrációt követően.

Az 5-11 éves gyerekek oltására a szülők a vakcinainfo.gov.hu honlapon jelentkezhetnek, a gyerek adataival és regisztrációnál eddig még nem használt e-mail címmel. Egy e-mail címről egy gyereket lehet bejelenteni. Csak az ötödik életévet betöltött gyermeket lehet regisztrálni. A kórházi oltópontokra a gyermeküket már érvényesen regisztrált szülők az EESZT időpontfoglalóban tudnak időpontot foglalni.

Az időpontfoglalóba a már regisztrált gyermek TAJ-számával és születési dátumával tudnak belépni a szülők, majd ezt követően választhatják ki a gyermek oltásához legmegfelelőbb időpontot és kórházi oltópontot. Az 5-11 éves gyermekek esetében az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech vakcinát ajánlja fel.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás nem javasolt.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermekgyógyászati Klinikán működtetett két oltóponton lesz lehetőség az oltakozásra december 15-től. (Nyitva tartás: hétfő és szerda 7 és 18.30 között, kedd, csütörtök, péntek, szombat 8 és 16 óra között).

A kórházi oltópontok mellett a vakcinát igénylő házi gyermekorvosoknál is lesz majd oltás. A házi gyermekorvosok és vegyes praxisok az általuk leadott igény szerint kapnak majd vakcinát. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes. A héten érkező vakcinaszállítmány Magyarországon várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A Debreceni Nemzetközi Iskolában is gyűjtik a karácsonyi ajándékokat

Kitüntették Karikó Katalint a Debreceni Egyetemen

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek