Egyetem Tér
2021-12-14

Keresettek az egyetem mesterképzései

A keresztféléves felvételi eljárás jelentkezési adatai alapján továbbra is népszerűek a Debreceni Egyetem állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzései. Csaknem ötszáz felvételiző jelölte meg az első helyen a Debreceni Egyetem valamelyik szakját.

 2021-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem hat kara kínált továbbtanulási lehetőséget a jelentkezőknek. A 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre október 15-től lehetett jelentkezni. A Debreceni Egyetem iránt érdeklődők a Bölcsészettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, az Informatikai Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar mesterképzései közül választhattak.

A keresztféléves felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzéseire összesen 955-en adták be a jelentkezésüket, ezek közül 455-en jelölték meg az első helyen az intézményt. A legnépszerűbbek ebben az évben is a gazdaságtudományi, a műszaki, valamint az agrár képzési területek szakjai voltak. A legtöbben, 419-en a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának szakjaira jelentkeztek, első helyen 188-an jelölték meg a kar valamelyik képzését.

Országosan több mint ötezren jelentkeztek a jövő februárban induló felsőoktatási képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

Jelenleg a jelentkezők által megadott adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása zajlik, amit az e-felvételi rendszerben lehet ellenőrizni. A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. többletpontot igazoló dokumentumok) 2022. január 10-ig tölthetők fel az e-felvételi rendszerébe vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Szintén január 10-ig van lehetőségük a jelentkezőknek arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendet.

A ponthatárokat várhatóan január 24-én hozzák nyilvánosságra.

Részletes információk a felvi.hu oldalon olvashatók.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek