Egyetem Tér
2021-11-29

Folytatódik az oltási akcióhét

Meghosszabbították az oltási akcióhetet, így december 5-ig időpontfoglalás nélkül is kérhető a koronavírus elleni vakcina. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Járóbeteg Szakellátási Központjában az oltási akció első hetében több mint 21 ezren kapták meg a vakcinát, a legtöbben a harmadik dózist.

A tapasztalatok szerint jelentősen gyorsíthatja az oltási folyamatot, ha az oltakozók magukkal viszik a kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozatot, amely a harmadik oltásnál is szükséges. (Link: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/...). A szakemberek azt kérik az oltásra érkezőktől, hogy ne felejtsék otthon személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), a második és harmadik oltás esetén pedig a korábbi oltást igazoló dokumentumokat sem.

Az oltási akcióhéten időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Az oltóhelyeken ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Az eredetileg november 29-ig meghirdetett oltási akciót egy héttel meghosszabbították, így a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bethlen utcai Járóbeteg Szakellátási Központjában ezen a héten is 7 és 19 óra között várják az oltakozni szándékozókat. 

Sajtóiroda - CzA

Szépen helytállnak

Gyógyszeripari partnerség

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek