Egyetem Tér
2021-11-02

Újra a győzelem útján

Sikerrel zárta a hetet a Debreceni Egyetem labdarúgó-, kosárlabda-, valamint női röplabda- és futsalcsapata. Férfi röplabdázóink, futsalosaink és kéziseink nem szereztek pontokat a hétvégén. Jégkorongozóink mérlege egy győzelem és egy vereség.

Kosárlabda
Huszonkét pontos, 88-66-os győzelmet aratott a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I A. 8. fordulójában a Zalakerámia ZTE KK felett. A Debreceni Egyetem alakulata a nagyszerű kezdés után ezúttal kontrollálta a mérkőzést, és végig vezetve gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

Nagyon nehéz egy rossz széria után önbizalmat építeni, de nem volt más választásunk. Minden erőnkkel a Zalaegerszegre koncentráltunk a mögöttünk álló héten. Tóth Ádám visszatérése sokat jelentett számunkra, igazi vezére a csapatnak. Az első félidőben főként a támadó-lepattanóinknak köszönhettük az előnyünket, és szerencsére ezúttal nem olvadtunk le a nagyszünet után sem – értékelt Milenko Topics vezetőedző.

Jégkorong
A Debrecen Egyetem jégkorongcsapata szombaton nagy csatában 2-0-ra nyert a DVTK otthonában, majd hétfő este, hazai pályán kikapott a Gyergyótól úgy, hogy a 28. percben még 3-1-re vezetett, majd 22 másodperc alatt kapott három gólt. A hirtelen összeomlásból nehezen ocsúdott fel a gárda, végül 6-4-re a vendégek diadalmaskodtak.

- Nagyon szomorú azt elfogadni, hogy a csapat a mérkőzés feléig így tud játszani, majd rövid idő alatt kap pár buta gólt – fogalmazott a találkozó után Kecskeméti Áron másodedző. – Meg kell tanulnunk, hogy ha bármi ilyen történik, akkor vissza kell jönnünk a meccsbe, és nem szabad elveszítenünk a kontrollt.

Futsal
Rangadónak indult, sima hazai sikerrel végződött: röviden így lehetne összefoglalni a Kecskemét-DEAC NB I-es férfi futsalmérkőzést, amelyen kiütéses, 8-1-es győzelmet arattak a vendéglátók.

A DEAC női futsalosai vasárnap a Csepel otthonában vendégeskedtek. Gyakorlatilag az első félidőben eldöntöttük az NB I-es találkozót, hiszen háromgólos előnyt szerzetünk, amit a szünet után sikerült tovább növelni, és végül 4-0-ra nyerni. Címvédő csapatunk négy forduló alatt kilenc pontot szerzett, ezzel jelenleg a második helyen áll a tabellán.

Nagyrészt domináltuk a találkozót, a gólok mellett még számos helyzetet kialakítottunk, a befejezéseknél azonban nem mindig voltunk pontosak. Több meghatározó játékosunk is hiányzott, ennek ellenére magabiztosan nyertünk. Pozitívum, hogy kapott gól nélkül szereztük meg a három pontot. Ugyanakkor egy kicsit tompának éreztem a csapatot, hogy ennek a korai kezdés volt-e az oka, vagy pedig az, hogy régen volt mérkőzésünk, azt nem tudom. A hétvégi rangadón mindenesetre magasabb fokozatra kell kapcsolnunk – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Kézilabda
A dobogós helyen álló Salgótarján otthonába utaztak a DEAC kézilabdázói az NB I/B 7. fordulójában. A találkozót végig szoros küzdelem jellemezte, fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül a hazaiak 23-22-re diadalmaskodtak. A mieink az újabb vereség miatt az utolsó előtti helyen állnak a tabellán.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói hazai környezetben léphettek pályára, ezúttal az újonc Kistext érkezett a DESOK-ba az Extraliga 3. fordulójában. Ellenfelünk a nyáron meglehetősen aktív volt az átigazolási piacon, ennek köszönhetően eléggé megacélosodott, és remekül is szerepel a legmagasabb osztályban. Mégis mi kezdtünk jobban, az első szettet hoztuk, utána azonban a vendégek magukra találtak, és végül 3:1-re megnyerték a mérkőzést.

A lányok derbit játszottak az Eötvös DSE együttese ellen a Mechwart iskola csarnokában. Esélyt sem adtunk debreceni ellenfelünknek, és 3:1-es győzelmet arattunk.

Labdarúgás
A DEAC labdarúgócsapata a kis Loki elleni debreceni rangadón gyarapíthatta a pontjai számát.  Az első félidőben még kiegyenlített volt a küzdelem, és egyik csapat sem tudott eredményes lenni. A szünet után kiütközött a két együttes közti különbség, és az egyetemi gárda végül magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott.

NyD

Újabb túlsúlyos járműszerelvények buktak le Hajdú-Bihar megyében

Szujó Atilla bemutatkozott az NB I-ben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek