Egyetem Tér
2021-07-14

Kezdődik a Sárgulás

Több mint háromszáz végzős egyetemista vesz részt a csütörtökön induló Sárguláson, mellyel a DE Gazdaságtudományi, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi- és Környezetgazdálkodási Karán diplomázott hallgatók búcsúznak az intézménytől.

A három napon át tartó rendezvényen a két kar alap- és mesterszakos, valamint felsőoktatási szakképzésen tanuló hallgatói vesznek részt, de rajtuk kívül természetesen az oktatók is bekapcsolódhatnak majd a programokba.

Az első napon közös főzéseken nosztalgiázhatnak az egyetemi évekről a hallgatók, majd este a Kazánházban bulizhatnak. A második napon, pénteken is hangulatos programkínálat várja majd a résztvevőket: lesz Xboxon FIFA-bajnokság , valamint beerpongban és csocsóban is összemérhetik majd tudásukat a versenyzők. Este az éjszakai túra ügyességi feladatain keresztül mutathatják meg a hallgatók, hogy milyen fából faragták őket.

Az utolsó nap a hagyományőrzésről fog szólni: a sárgulók a Böszörményi úti Campustól lovaskocsikkal, hagyományos öltözetben vonulnak majd fel a Nagytemplomig, ahol bemutatják tradicionális táncukat, majd ugyanezt a Főépület előtt is megismétlik. A korsóavató sem marad el, a Böszörményi úti Campus főépületének aulájában a sárguló hallgatók végzős társaikkal, valamint az oktatókkal koccintanak a kifejezetten erre a pillanatra készített korsókkal.

A rendezvény a hatályos kormányrendeleteknek megfelelően fog zajlani, illetve csak azok látogathatják a programokat, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Az idei Sárgulás a nyári időszakra való tekintettel két nappal rövidebb lesz, a GTK és a MÉK végzőseinek hagyományos eseményét 2021. július 15-18. között rendezik meg a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán.

Sajtóiroda - BZ

Agresszív férfit fogtak a debreceni rendőrök

Öt év fegyházra ítéltek egy drogkereskedőt

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek