Egyetem Tér
2021-06-30

Megjelent az Egészségközpont Magazin

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ ismeretterjesztő magazinjának tavaszi-nyári számában többek között a mesterséges megtermékenyítésben megjelent csúcstechnológiáról, a debreceni betegellátás új korszakáról, valamint a március óta működő Poszt-COVID ellátórendszerről lehet olvasni.

A főként a betegségmegelőzésre, az egészséges életmódra fókuszáló magazin cikkei olvasmányosan, közérthetően szólnak a testi-lelki segítségnyújtásról, a betegellátásról, az ősszel Pallagon induló egészségügyi szakképzésről, az embrió kiválasztását elősegítő, „time-lapse” technológián alapuló különleges embrioszkópról, valamint terjedelmes írás mutatja be Péterffy Árpád emeritus professzor, a szívsebészet ikonjának szakmai életútját.

A lap interjút is közöl Szabó Zoltánnal, a Klinikai Központ elnökével, aki a Kenézy Kórház KK-ba történt beolvadásáról és az ezt követően új feladatokról, kihívásokról beszélt. Egy másik írásban a Post-Covid rendelések eddigi eredményeiről és a tapasztalatokról is megtudhatnak részleteket az olvasók. A magazinban érdekes cikk számol be a Klinikák alatt húzódó évszázados alagútrendszerről, ami a második világháborúban búvóhelyként szolgált.

Újdonság, hogy ez a szám már minden, a Klinikai Központhoz csatolt egységben, így a Kenézy Gyula Campuson, a Járóbeteg Szakellátási Központban, a Fürdőgyógyászati Centrumban, az Emlőcentrumban, valamint a Bőr-és Nemibeteg Gondozóban is elérhető.

A lap digitális változata (pdf és lapozható formában) a Klinikai Központ weboldalán olvasható.

Sajtóiroda - BZ

Átadták a Müpa zeneműpályázat díjait

Baleset történt a Miklós utcán

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek