Egyetem Tér
2021-06-21

Díjazott diploma az MK-n

Nemes Dániel, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar (MK) egykori gépészmérnök-, ma már PhD-hallgatója is elnyerte a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozatának idei Diplomadíját. Az oklevélátadó ünnepséget június 17-én rendezték a MK kari tanácstermében.

A Diplomadíj pályázatot 2014 óta hirdeti meg a műszaki képzést folytató felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, hogy ezzel is ösztönözze és anyagilag is támogassa a fiatal mérnökgeneráció szakmai előrehaladását.

Az első kiírástól eltelt nyolc év alatt eddig négy hazai gépészmérnöki kar 12 hallgatója kapta meg a díjat. Évente két pályázó részesülhet az elismerésben, amely oklevéllel és pénzdíjazással is jár.

– A Műszaki Kar szoros szakmai kapcsolatot ápol a Magyar Mérnöki Kamarával közös konferenciák szervezése és a duális képzés terén egyaránt. Ez az együttműködés tovább erősödött a most átadott Diplomadíj elismeréssel, ami komoly visszajelzést jelent oktatóknak, hallgatóknak egyaránt a karon folyó oktatómunka színvonaláról – fogalmazott a házi ünnepségen Husi Géza dékán.

- Magyar Mérnöki Kamara (MMK) Gépészeti Tagozat Elnökségének fontos a fiatal mérnökökkel való kapcsolat keresése, ennek érdekében alapítottuk a Diplomadíjat is, amelynek feltételei kissé eltérnek más kiírásoktól, ugyanis a sikeres pályázathoz nem elegendő csupán egy jól sikerült diplomamunka benyújtása, mivel a döntésnél olyan szempontok is érvényesülnek, mint a pályázó tanulmányi eredményei és szakmai aktivitása – hangsúlyozta Gonda Zoltán, az MMK Gépészeti Tagozat elnökségi tagja.

A rangos szakmai elismerést idén Nemes Dániel, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki szak Termeléstámogató szakirány egykori hallgatója „β típusú Stirling motor tervezése és vizsgálata" című, valamint Leveles Borbála, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki mesterképzési szak Anyagtechnológia specializáció hallgatója „Kerámia gömbhéjjal töltött bimodális kompozit fémhabok gyártása, vizsgálata és kiértékelése" című munkájával nyerte el. Az ünnepséget két helyszínen és időpontban – Budapesten május 27-én, Debrecenben június 17-én – rendezték.

Futás a dűlők között

A járvány és a migráció ördögi kört alkotnak egymással

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek