Egyetem Tér
2021-06-18

Nyári tábor a jövő informatikusainak

Ingyenes nyári táborokat kínál az informatikai karrier iránt érdeklődő általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemi hallgatóknak a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A júliusi és augusztusi táborokra már lehet jelentkezni.

Idén nyáron is várja a programozás, az adattudomány, a mesterséges intelligencia és az e-sport iránt érdeklődő általános és középiskolás diákokat, valamint egyetemi hallgatókat a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A táborokon keresztül a fiatalok már a pályaválasztás előtt első kézből kaphatnak hasznos információt az Informatikai Kar nyújtotta továbbtanulási lehetőségekről, a tudományterület legújabb vívmányairól, illetve a diplomaszerzést követő munkavállalásról.

Az Informatikai Kar fontos célja, hogy a térségben élő diákok minél hamarabb megismerjék az intézmény képzéseit, a kutatói pályát és az informatika kínálta karrierlehetőséget. Ehhez illeszkednek a kar hagyományos rendezvényei az Informatikai Szakmai Napoktól a Lányok napjáig, valamint nyári táborunk, ahol még több lehetőség nyílik arra, hogy a diákok elmélyedjenek az informatika világában – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja.

A táborok ingyenesek, a résztvevők háromszori étkezést kapnak, jelentkezni a táborok leírásánál megadott linken lehet. A jelentkezések fogadása beérkezési sorrendben történik. A létszámlimit elérése után regisztrálókat válaszüzenetben értesítik a várólistára kerülésről.

 

E-sport & Adattudomány (videójátékok, mesterséges intelligencia, digitális művészetek) nyári tábor

Időpont: 2021. július 19-23. (5 nap)

Helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26), illetve létszámtól függően online részvétel is lehetséges 

Célközönség: középiskolások, egyetemi hallgatók

Maximális létszám: 60 fő

A napi programok időtartama: az első négy napon 8-16 óra, az utolsó nap Campus Fesztivál.

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

Jelentkezési határidő: július 5., hétfő 16 óra.

A nyári tábor célja egy közös platform biztosítása az adattudomány, mesterséges intelligencia, gépi tanulás és azon belül is speciális területként az e-sport és digitális művészetek iránt érdeklődő középiskolások, egyetemi hallgatók, valamint a Hajós György Adattudományi Szakkollégium leendő tagjai számára. A résztvevők számos érdekes, aktívan kutatott területbe nyerhetnek betekintést a tervezett programok során, melyeket hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, oktatók tartanak. A tábor teljesítésével az érdeklődők gyakorlati és elméleti tudásra tehetnek szert az adattudományokkal kapcsolatos területeken, a megszerzett tudásukat pedig versenyen, hackathon keretein belül egy-egy valós probléma megoldása során próbára is tehetik. A programok, illetve a verseny fáradalmait a résztvevők a Campus Fesztiválon pihenhetik ki.

A résztvevők az alábbi programok közül választhatnak majd:

Digitális műalkotások létrehozása mesterséges intelligenciával  

E-sport és videójátékok, gaming 

Data Science (Adattudomány): Kerekasztal beszélgetések, előadások az adattudományban rejlő lehetőségekről, annak fontosságáról és a mesterséges intelligenciával való kapcsolatáról.

Campus fesztivál: Egy teljes nap a Campus Fesztivál programjain.

Jelentkezés

A nyári tábor a Hajós György Adattudományi Szakkollégium támogatásával valósul meg.

 

Programozói nyári tábor kicsiknek

Időpont: július 26-30. (5 nap)

Helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26)

Célközönség: általános iskola 7-8. osztály

Maximális létszám: 40 fő

Időtartam: első négy napon 8-16 óra, az utolsón 8-12 óra

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

Jelentkezési határidő: július 12., hétfő 16 óra

A programozási ismeretek gyakorlati és játékos feladatokon keresztül történő elsajátításán túl a tehetséges és szorgalmas diákok a tábor során betekintést nyerhetnek az Informatikai Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A kar megnyitja kutatólaboratóriumait, ahol a tábor lakói felkészült és elkötelezett munkatársaink irányításával egy-egy kutatási projektet is megismerhetnek.

Jelentkezés

 

Programozói nyári tábor nagyoknak

Időpont: augusztus 23-27. (5 nap)

Helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26)

Célközönség: középiskola 9-11. évfolyam

Maximális létszám: 40 fő

Időtartam: első négy napon 8-14 óra, az utolsón 8-12 óra

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

Jelentkezési határidő: augusztus 9., hétfő 16 óra.

Érdekel az informatika világa? Szeretnél több lenni egy egyszerű felhasználónál? Kíváncsi vagy, hogy hogyan készülnek azok az alkalmazások, amelyeket nap mint nap használsz? Érdekelnek a különböző algoritmusok, azok szerkezete, leírása különböző algoritmusleíró eszközökkel? Ha igen, akkor itt a helyed! Belekóstolhatsz a programozás rejtelmeibe, elmerülhetsz az algoritmusok világában!

Jelentkezés

 

A táborok az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósulnak meg.

 

Sajtóiroda - TPL

Magyarságunkból, kultúránkból és anyanyelvünkből kell építkeznünk

Debrecen kulturális élete folyamatosan fejlődik

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek