Egyetem Tér
2021-05-06

Nyitva van a Debreceni Egyetem könyvtára

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának következő fokozata értelmében a könyvtáraikat május 4-től ismét megnyitják minden hétköznap 8-16 óra között.

E naptól kezdve az olvasók ismét bemehetnek tereikbe, kutathatnak és kölcsönözhetnek a megszokott formában. A vonatkozó rendelkezések értelmében azonban könyvtáraikat csak a koronavírus ellen védettek látogathatják, ezért belépéskor minden esetben fel kell mutatnia védettségi igazolványát, mely a személyi igazolvánnyal együtt érvényes. 

A nyitás öröme mellett azonban fontos, hogy továbbra is kellő óvatossággal járjunk el, ezért a terekben való mozgáskor és ügyintézéskor viseljen maszkot, valamint használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és igyekezzen kellő távolságot tartani. 

A kontaktok számának csökkentését azzal is elősegítheti, ha kölcsönzéséshez az önkiszolgáló kölcsönzőket veszi igénybe a BTEK, az ÉTK, a BCK és KCK könyvtárakban.

Kölcsönözhetek védettségi igazolvány nélkül? 

Igen! Az online leadott könyvigényeket továbbra is összekészítik és előre kikölcsönzik azoknak, akik egyelőre nem térhetnek be a könyvtárba.

Igazolás kikörözéshez

A legtöbb kar esetében a kikörözéseket online, csoportos formában intézik, a Könyvtár és az adott Kar folyamatos egyeztetései alapján.

Digitális másolatok kérése

A járványidőszak alatt lehetőség van - hatályos jogszabályok maradéktalan betartásával - cikkek és könyvfejezetek digitális másolatának igénylésére, max. 60 oldalig.

További információért kattints! 

https://lib.unideb.hu/hu/covid-19-ujranyitas

Európai szintű együttműködés szükséges a kulturális események újranyitásához

Újból működik a város Ködszínháza

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek