Egyetem Tér
2021-05-04

Érettségi 2021

Rendben megkezdődtek az idei érettségi vizsgák a Debreceni Egyetem közintézményeiben. A következő hetekben csaknem háromszáz diák ad számot tudásáról, rendkívüli egészségügyi intézkedések mellett, a kormány döntése alapján írásban.

A Debreceni Egyetem (DE) Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában 174 diák kezdte meg az érettségit hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgával. A végzős középiskolások november 11-e óta digitális oktatásban vesznek részt, ezért az órarenden kívül további felkészítő foglalkozásokat tartottak számukra.

- A diákjaink tettre készen érkeztek a vizsgára. Az osztályfőnökök és a szaktanárok példaértékű munkájának köszönhetően biztosítani tudtuk az érettségizőink számára azokat a plusz online konzultációs lehetőségeket, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy most magabiztosan üljenek le a feladatlapok elé – mondta el Futóné Monori Edit a hirek.unideb.hu-nak.

A Kossuth Gyakorló igazgatója hozzátette: a diákok a digitális oktatás alatt felkészültek arra, hogy csak írásban tudnak vizsgázni. Idén is a tanulók döntő többsége legalább egy tárgyból emelt szinten is érettségizik, a legtöbben angolból, biológiából, kémiából és történelemből.

A DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma három végzős osztályának 110 diákja készült a központi vizsgákra.

- A szakmai gyakorlatot megkövetelő tantárgyakból, a szigorú szabályok betartása mellett a diákok folyamatosan egyeztethettek a tanáraikkal. Sport tagozatos végzős tanulóink számára a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet biztosította a felkészüléshez a helyszínt. A személyes konzultáció lehetőségét a tanulók maximálisan kihasználták és nagyon aktívak voltak – hangsúlyozta Filep Miklós, a DE pallagi intézményének igazgatója.

A rendkívüli helyzet nem befolyásolja a dolgozatok javításának menetét. Május 31-én és június 1-én tekinthetik meg a diákok a kijavított feladatlapjaikat.

A járványhelyzet miatt, az érettségi vizsgák ideje alatt az iskolákat az előírásoknak megfelelően folyamatosan fertőtlenítik. Ellenőrzik az érettségire érkezők testhőmérsékletét, a tanárok és a diákok a szabályoknak megfelelően maszkot viselnek, és megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll. A vizsgák ideje alatt egy teremben maximum 10 tanuló írhatja dolgozatát.

Kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön és pénteken az angol valamint a német nyelv érettségikkel folytatódnak a központi vizsgák

hirek.unideb.hu

Önkéntes segítség az Egyetemtől

Koronainfó: 32 új eset Hajdú-Bihar megyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek