Egyetem Tér
2021-04-27

Műszaki megmérettetés az OTDK-n

A magyar hallgatók mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának (DE MK) külföldi diákjai is sikerrel szerepeltek az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának versenyén, melyet április 22-24. között a virtuális térben rendezett a győri Széchenyi István Egyetem.

A konferencián összesen 427 előadás hangzott el, ebből a 21 dolgozatot a debreceni egyetemisták mutattak be. Ezzel a teljesítménnyel már az értékelés előtt kiderült, hogy a 42 résztvevő kar közötti versengésben az első tízben szerepel a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

A helyezések tekintetében két első, két második, egy harmadik díjat, valamint két különdíjat hoztak el a DE MK hallgatói az OTDK virtuális teréből. A díjazottak közül négyen még szponzori jutalmazásban is részesültek. Ezzel az eredménnyel az egyetemek közötti versengésben – csupán egy hellyel lemaradva a képzeletbeli dobogóról – a 4. helyezést érte el a DE Műszaki Kara.

 

Az idei OTDK-n első alkalommal neveztünk külföldi hallgatókat is, akik angol nyelven írták dolgozatukat és angol nyelven tartották meg előadásukat, mégpedig sikeresen, hiszen a Minőségügy tagozatban bemutatkozó Onyeneke Victor első helyezést ért el, míg a Villamosenergetika tagozatban versenyző Melhem Masoud munkáját különdíjjal ismerte el a szakmai zsűri – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Lakatos Ákos, a MK Tudományos Diákkörének elnöke.

A 35. OTDK érdekessége volt emellett a kar szempontjából, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által rendezett Had- és Rendészettudományi Konferencián részt vevő Ducza János, a MK épületgépész hallgatója Katonai közlekedés, logisztika tagozatban színvonalasan bemutatott munkája eredményeként jutalmazásban részesült. 

 

Díjazottak:

Első díj:

Onyeneke Victor – Minőségügy tagozat

Ungvári Csaba - Környezetmérnök 2 tagozat

 

Második díj:

Kelemen Orsolya - Ivóvízellátás és Szennyvízkezelés tagozat

Pál Krisztina - Környezetmérnök 2 tagozat

 

Harmadik díj:

Gacsó János Márk – Épületgépészet tagozat

 

Különdíj:

Melhem Masoud – Villamosenergetika tagozat

Törő Lilla - Műszaki Menedzsment tagozat

 

Szponzori jutalomban részesültek:

Ungvári Csaba

Kelemen Orsolya

Onyeneke Victor

Gacsó János Márk

Roják Richárd egyetlen sikeres passza győzelmet ért

RUR: a legjobb tudományegyetem a DE

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek