Egyetem Tér
2021-04-09

OTDK: élen a sporttudományban

A legtöbb első helyezést a Debreceni Egyetem hallgatói érték el a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójában. A versenyt a járványhelyzet miatt a virtuális térben rendezték meg április 6-a és 9-e között.

A Debreceni Egyetemet 22 fiatal képviselte a 35. OTDK sporttudományi szekciójában. A hallgatók kiemelkedően jól szerepeltek, a legnagyobb hazai egyetemeket maguk mögé utasítva, tudományos munkáikkal ők gyűjtötték be a legtöbb szakmai elismerést, négy első, három második és két harmadik helyezést. Emellett három debreceni egyetemista felkészültségét, alapos kutatói tevékenységét különdíjjal jutalmazták.

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója a hirek.unideb.hu érdeklődésére elmondta, az évek óta zajló szisztematikus munka és építkezés meghozta az eredményét.

Ez a siker egyrészt annak köszönhető, hogy a Debreceni Egyetem több karán és intézetében nagyon magas színvonalú, sporttal kapcsolatos kutatómunka zajlik. Kiemelném például a GTK sportmenedzsment tanszékét, valamint az ÁOK sportkutatásait. A másik tényező, hogy az EFOP 3.6.1. hallgatói tehetséggondozást támogató projekt keretében három éve létrejöhetett az országosan egyedülálló sportkutatói ösztöndíjrendszer, az akkor megkezdett kutatások pedig most értek be. A nyertesek, illetve a helyezettek részt vettek ebben az programban. A harmadik összetevő az ország egyetlen akkreditált és minősített sporttudományi szakkollégiuma, a Nyirkos István Szakkollégium. Az elmúlt évek kutatómunkája, köszönhetően a témavezetőknek és az oktatóknak is, látványos eredményre vezetett - hangsúlyozta az intézetigazgató.

Balogh László azt reméli, hogy a sikert látva még több hallgató kap kedvet a sporttudományi kutatásokhoz.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által szervezett 35. OTDK Testnevelés – és Sporttudományi Szekción április 6-a és 9-e között, összesen 153 előadás hangzott el tizenhét tagozatban.

A legjobb jogászhallgatók versenye

Az átoltottság növekedésével visszatérhet a gazdaság dinamikus növekedése

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek