Egyetem Tér
2021-04-02

Új helyen a felnőtt háziorvosi ügyelet

Húsvét után a belvárosban, de változatlan rendben működik tovább a Debreceni Egyetem Klinikai Központhoz tartozó felnőtt háziorvosi ügyelet. A Szent Anna utcai rendelőben a legmagasabb szintű, biztonságos betegellátás érdekében, a légúti és nem légúti panaszokkal érkezőket elkülönítetten kezelik.

A felnőtt háziorvosi ügyelet 2021. április 6-án, kedd reggel 8 órától kezdi meg működését az új helyszínen, a Szent Anna utca 11. szám alatti épületben (régi gyermekfogászat).

Az ügyelet működési rendje változatlan: a betegeket hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig, munkaszüneti és ünnepnapokon pedig 24 órában fogadják. Az országos tisztifőorvosi utasítás szerint a légúti és nem légúti panaszokkal érkezőket két elkülönített rendelőben látják el.

Az épületbe történő belépéskor a kézfertőtlenítő használata, illetve az egész ellátás során a védőmaszk viselése kötelező. A váróteremben egymástól legalább másfél méter távolságot szükséges tartani.

Belépéskor testhőmérséklet-méréssel és egy speciális nyilatkozat kitöltésével szűrik ki a koronavírus-gyanús betegeket. Ezt követően mindenkit a megfelelő (légúti vagy nem légúti) rendelőbe irányítanak, ahol megtörténik az ellátás.

Az ügyeleten, az (52) 40-40-40 központi telefonszámon 24 órában fogadja a betegek hívását egy diszpécser, aki a panasz jellegének megfelelően szakszerű felvilágosítást nyújt. 

Az ügyeleti ellátás egységei (orvos és mentőápoló-gépkocsivezető), a diszpécserrel történt megbeszélés után, az ügyeletes orvos döntése alapján, indokolt esetben vonulnak ki. Fontos hangsúlyozni, hogy az ügyelet nem végez PCR-tesztelést és betegszállítást. 

Hétköznap 8 és 16 óra között a betegellátást a háziorvosok végzik, kivonulás pedig csak halottszemle esetén történik. 

A Debrecen belvárosában kialakított ügyelet személygépkocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A rendelő villamossal (a Szent Anna utcai megállótól) és több helyi autóbuszjárattal (például: a 19-es járat Miklós utcai megállójából) is egyszerűen elérhető. 

Sajtóiroda - CzA

DEAC hosszú hétvége - Izgalmas meccsek várhatók

Több szervi gyulladást okozhat a gyermekeknél a covid

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek