Egyetem Tér
2021-03-24

Az ipar napjai Debrecenben

A Műszaki Kar képzési terveivel, a város gazdasági elképzeléseivel, valamint a nagyvállalatok nyújtotta lehetőségekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők március 31-én és április 1-én a Debreceni Egyetem (DE) és a városi önkormányzat közös online rendezvényén.

A program célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a város és a Debrecenben, illetve a régióban működő cégek gazdaságfejlesztési terveinek bemutatására, emellett alkalmat nyújt a párbeszédre a város, az egyetem és az itt végzőket később foglalkoztató vállalkozások között.

A kétnapos konferencia online plenáris üléssel kezdődik, amelyen Ailer Piroska, a DE műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettesének köszöntőjét követően Papp László polgármester tart előadást „Debrecen jelene és jövője" címmel. A város terveinek ismertetése után az egyetem műszaki képzésének fejlesztési elképzeléseit mutatja be Husi Géza, a Műszaki Kar dékánja.

– Idei programunkat sajnos nem a megszokott, jól bevált módon, személyes találkozó keretében rendezhetjük, de a fejlesztések, tervek ismertetésének még a koronavírus sem tud gátat szabni, így a járvány miatt érvényben lévő szabályoknak megfelelően az egyetem, a város és a meghívott céges előadók ezúttal az online térben ismertethetik eddig elért eredményeiket és távlati céljaikat – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Husi Géza dékán.

Az eseményen bemutatkozik többek között a Sensirion Hungary Kft., a különféle szenzorokat és szenzorrendszereket előállító svájci Sensirion első, anyaországon kívüli európai gyártóüzeme, a légi járművek gyártására szakosodott Oerlikon Eldim Kft., az ipari gépek, berendezések üzembe helyezésére specializálódott SCADA Kft., valamint a Schaeffler debreceni gyára, az FAG Magyarország Ipari Kft. is.

A kétnapos rendezvény keretében szakmai tanácskozásokat is tartanak, amelyek lehetőséget biztosítanak a Műszaki Karon működő különböző tanszékek bemutatkozására is.

A programon azok az érdeklődők vehetnek részt, akik előzetesen regisztrálnak a https://eng.unideb.hu/ipar-napjai-regisztracio linken.

Az eseményről bővebb információ olvasható a: https://konferencia.unideb.hu/hu/ismerteto-az-ipar-napjai-debrecenben oldalon.

A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

 

 

hirek.unideb.hu

Ipari problémákat oldottak meg

A háziorvosi ellátás megerősítéséről és az oltási feladatokról egyeztetett Kásler Miklós

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek