Egyetem Tér
2021-03-01

Adomány a beteg gyermekekért

Több mint egymillió forintot ajánlott fel a Gyermekhematológiai és Onkológiai Tanszéknek a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatókat tömörítő részönkormányzata (ISU). A tavalyi International Food Day megrendezésére elkülönített összeg egy részéből két betegágyat kap a tanszék.

Az ISU minden évben megrendezi az International Food Day-t, ahol a Debreceni Egyetemen tanuló hallgatók megismerhetik egymás nemzeti ételeit, öltözékeit, illetve hagyományait. Az ételek kóstolása jegyvásárláshoz kötött, ugyanis a befolyó összeg egy részét a részönkormányzat minden évben a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak adományozza.

Tavaly a járvány miatt elmaradt ugyan a rendezvény, ám az ISU a szervezésre elkülönített összeg egy részéből, 1 millió 100 ezer forintból a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai és Onkológiai Tanszékét segíti.

A felajánlott támogatásból olyan eszközt akartak beszerezni, amire a tanszéken nagy szükség van,

így a részönkormányzat az alapítványon keresztül két betegágyat vásárolt. Az adományt jelképesen február 24-én adták Kiss Csongor tanszékvezetőnek és az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Sajtóiroda - BZ

Börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt korrupció miatt

A világ elismerte, hogy Debrecen a közép-kelet európai régió központja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek