Egyetem Tér
2021-02-02

Online nyílt napot tart a Debreceni Egyetem Informatikai Kara

Csütörtökön 17 órától várják a leendő hallgatókat az online térben.

Online nyílt napot szervez a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A csütörtökön 17 órakor kezdődő eseményen a program Hajdu András dékán köszöntőjét követően az általános kari tájékoztatóval indul, melynek keretében a felvételizők információt kaphatnak az induló képzésekről, főbb kutatási területekről. Szó lesz a hagyományos képzések mellett egyre hangsúlyosabb adattudományhoz, adatfeldolgozáshoz kapcsolódó kurzusokról – beleértve a mesterséges intelligenciát és a felhőtechnológiát is.

Dinamikusan fejlődik a kar műszaki, mérnökinformatikai képzési és kutatási spektruma is, amire jelentős hatással vannak a térségbe települő járműipari cégek, amelyek fokozott érdeklődést mutatnak az IK-n oktatott-kutatott önvezető járművek, okoseszközök, 5G-technológia, és a hálózatmenedzsment területei iránt. A képzés új elemeként 2021 őszétől szakkollégiumot indítanak, ahol a felvétett hallgatók ösztöndíjra és egyéb támogatásra számíthatnak.

A rendezvényen szó lesz az elérhető szakkörökről, hallgatói rendezvényekről, a kar közösségi életéről, az ösztöndíjakról, a külföldi mobilitási lehetőségekről, a hallgatókkal készült interjúkból első kézből juthatnak információhoz az érdeklődők.

A blokk végén lehet kérdezni a felvételi eljárással kapcsolatban a chat funkció segítségével. Ezt követően az érdeklődők külön meetingekhez csatlakozhatnak - gazdaságinformatikus képzés, mérnökinformatikus képzés programtervező informatikus képzés, tanárképzés –, melyeken az egyes szakokkal kapcsolatos részletes tudnivalókat ismerhetik meg, illetve kérdéseket tehetnek fel.

A nyílt napról bővebb információt találnak az érdeklődők a kar honlapján.

Fotó: unideb.hu

Meghosszabbította a vizsgaidőszakot a Debreceni Egyetem

Menyasszonyi ruhákat lopott, most börtönbe mehet egy biharnagybajomi férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek