Egyetem Tér
2021-01-17

Csúcson a sportban és a tanulásban

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar vegyész alapképzésben frissen végzett hallgatóját választották 2020 legjobb női atlétájának. A fiatal sportoló csúcsformában van és akár az olimpián is elindulhat.

A Magyar Atlétikai szövetség minden évben díjazza azokat az atlétákat, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak, jelentős sikereket értek el a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken. A szövetség elnöksége a gátfutó Kozák Lucát választotta 2020 legjobb női versenyzőjének.

A tehetséges sportoló az utóbbi években – a versenyekre való folyamatos felkészülés mellett – a Debreceni Egyetem Természettudományi Kar Kémia Intézetének Bsc-hallgatója volt. Luca nem csak a versenyeken, hanem a vizsgákon is jól teljesített, ugyanis decemberben befejezte tanulmányait és vegyészként diplomázott.

Mint mondta: a díj komoly megerősítés a számára, hiszen ezzel elismerték a munkáját – ugyanakkor nagy felelősséget jelent, hogy őt választotta a szövetség. Komoly kihívást jelentett, hogy az egyetemi tanulmányait is eredményesen  tudja végezni.

- Nagyon motivál a díj. Remélem, a továbbiakban is lesznek olyan eredményeim, amelyekkel bebizonyíthatom, hogy megérdemeltem a bizalmat. A sport mellett az egyetemen is jól akartam teljesíteni, ebben mentortanárom, Várnagy Katalin nagyon sokat segített. Mivel a vegyész szakon elég sok a gyakorlati óra, nem tudtam volna nélküle végigcsinálni. Heteket töltöttem edzőtáborban, emiatt nagyon lemaradtam volna a gyakorlatokkal. Be akartam fejezni, amit elkezdtem, közben pedig már másodéves vagyok levelezőn a pénzügy-számvitel szakon. Ott is teljesítenem kellett. A sport egyelőre az első helyen van, de a jövőm miatt a tanulás is fontos – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Kozák Luca.

A sportoló a márciusi lengyelországi fedett pályás Európa-bajnokságra készül, amit a jelenlegi pandémiás helyzet ellenére is szeretnének megrendezni. Ezen a versenyen egy dobogós hellyel már elégedett lenne, valamint a tavalyi eredményei, a világranglistán elfoglalt előkelő helyezése alapján szerinte minden esélye megvan arra, hogy részt vegyen a 2021-es tokiói nyári olimpián.

Sajtóiroda - BZ

Leslie Mandoki

Hatos lottó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek