Egyetem Tér
2020-12-14

Szenátusi döntések a Debreceni Egyetemen

Új rektorhelyettesi poszt létrehozásáról, egyetemi tulajdonú vállalatok bővítéséről, eladásáról, valamint az oltóanyagyártáshoz kapcsolódóan új szervezet alapításáról is határozott a Debreceni Egyetem döntéshozó testülete november végi és december 10-ei elektronikus szavazásán.

Új rektorhelyettesi posztok létrehozásáról, és egyetemi tulajdonú vállalatokról is döntött elmúlt ülésein a Debreceni Egyetem Szenátusa november végi és december 10-ei elektronikus szavazásán. A határozatok nyomán 100 % tulajdonrésze lesz az intézménynek az UD Campus Nonprofit Kft-ben, az MSE Klaszter Közhasznú Nonprofit Kft-ben, tovább növeli üzletrészét az egyetem a Pharmapolis Debrecen Kft-ben, illetve értékesíti fennálló tulajdonosi részesedését a DENOK Nonprofit Kft-ben. A Debreceni Egyetem döntéshozó testülete támogatta az Oltóanyaggyár Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapításáról szóló előterjesztést.

A Szenátus csütörtöki ülésén támogatta a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, amely révén a Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központból Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ lett. Az intézményi egység az egyetemen folyó, a szervezeti egységeken átnyúló klinikai farmakológiai, sejtterápiás, biotechnológiai és funkcionális élelmiszerekhez kapcsolódó kutatásokat, vizsgálatokat, innovációs tevékenységeket szervezi, koordinálja. Emellett a jövőbeli terápiák – elsősorban sejtterápiák –, táplálék-kiegészítők, funkcionális, illetve medical food kategóriába tartozó élelmiszerek hatósági engedélyezéséhez és a gyógyító, egészségmegőrző terápiák körébe történő bevezetéséhez szükséges irányító, szervező feladatokat látja el.

Döntés született arról is, hogy az egyetem rektorának munkáját a jövőben az általános rektorhelyettesen kívül két szakterületi, valamint három funkcionális stratégiai területeket képviselő, összesen hat rektorhelyettes segíti.

A Szenátus támogatta a kórházpedagógia (GYGYK) szakirányú továbbképzési szak létesítéséről és indításáról szóló javaslatot, valamit a gazdaságinformatikus (IK), programtervező informatikus (IK) és mérnök informatikus (IK) mesterképzési szakok duális képzési formában történő, magyar és angol nyelvű indításának javaslatát.

Fotó: unideb.hu

Megkezdődött a vizsgaidőszak a Debreceni Egyetemen

Terelőútvonalon a 44-es autóbusz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek