Egyetem Tér
2020-11-20

Válogatott labdarúgók érkeznek a DEAC otthonába

A Debreceni Egyetem csapata a másodosztály 17. fordulójában a rutinos labdarúgók egész sorát felvonultató szombathelyieket látja vendégül.

A magyar válogatott fényes sikerei után folytatódik a küzdelem az NB II-ben. Az utolsó helyen álló DEAC a hetedik pozíciót birtokló Haladást fogadja a Dóczy utcai stadionban. A kormány által elrendelt szigorításoknak köszönhetően zárt kapuk mögött kell megrendezni a találkozót. A szombathelyieknél több olyan futballista is szerepel (Devecseri Szilárd, Farkas Balázs, Bosnjak Predrag), aki korábban már magára húzhatta a nemzeti együttesünk szerelését.

“Nem mi leszünk az esélyesek, de ezzel úgy gondolom, nem árultam el hatalmas titkot” – kezdte a beszélgetést Sándor Tamás. “Számunkra minden bajnoki nehéznek ígérkezik, egyszer sem fogjuk ingyen megkapni a három pontot. Amennyiben meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt, amit például a Szentlőrinc ellen bemutattunk, lehet esélyünk a jó eredményre. Nagyjából már összeállt a fejemben a kezdőcsapat, bár egy-két kérdőjel még akad. A válogatott szünet alatt sokat tudtunk gyakorolni. Szerencsére a betegségből visszatérő játékosaink zöme be tudott kapcsolódni a munkába. A Hali rendszerint 3-4-3-as felállásban futballozik. A csatár mögött két mozgékony futballista szerepel, aki erőlteti az egy az egy elleni helyzeteket” .

Játékosainkat jelenleg nyolc egység választja el az NB II-es tagság meghosszabbításától. 2020-ban még öt meccsen nyílik arra lehetőségünk, hogy csökkentsük a hátrányunkat.

“Ég bennünk a tűz, nem tettünk le a bennmaradásról. Az Ajka elleni mérkőzést leszámítva mindig láttam a srácokon a jó értelemben vett erőszakosságot és a győzni akarást. Szerintem megfelelő úton indultunk el, de azt kértem a fiúktól, ha elérünk egy bizonyos szintre, onnan ne zuhanjunk vissza” – hangsúlyozta a szakember.

“Remekül érzem magam a DEAC-nál, nagyon örültem a felkérésnek, a maximumot akarom kihozni ebből a lehetőségből. Úgy vélem, egy új edzőnek elsőként a védekezést kell rendbe tennie, ha ez sikerült, lehet más dolgokra is koncentrálni. Több kellemes csalódás ért már, de akadtak azért negatív dolgok is. Az utóbbinál főleg az egyéni hibákra gondolok, amiknek több összetevőjük van. Abban biztos vagyok, hogy ezeket muszáj redukálni a jobb szereplés érdekében” – zárta mondandóját Sándor Tamás.

A DEAC-Haladás összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

NB II 17. forduló
DEAC-Szombathelyi Haladás
2020. 11. 22. (vasárnap) 13:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött

Bíró Ádám

Foto: Derencsényi István

Így vásároljunk mobiltelefont idős hozzátartozóinknak karácsonyra

Újabb járványügyi intézkedés jön a járatokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek