Egyetem Tér
2020-11-20

Erőt adnak a gyerekek rajzai

Több száz rajzot és üdvözlőkártyát kaptak a debreceni diákoktól a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház dolgozói és betegei az elmúlt hetekben. Az egészségügyi szakemberek azt mondják, a gyerekek szeretete, biztatása erőt ad a betegség elleni küzdelemben.

Az utóbbi hetekben jelentősen nőtt a kórházban kezelt igazolt és COVID-gyanús betegek száma. Az orvosok és a szakdolgozók a legmagasabb szintű ellátásra törekednek.  Ebben a nehéz helyzetben sokat jelent számukra minden apró figyelmesség, így a debreceni gyerekek rajzai is.
Köszönjük ezt a betegek és dolgozók felé irányuló szeretetet, ilyenkor a beteg gyorsabban gyógyul, a dolgozó pedig újult erővel ölti magára a szkafandert, és megy vissza az osztályra a vírus ellen harcolni. Mind a betegek, mind a dolgozók egy „felfokozott” lelki állapotban vannak, így sokkal hevesebben reagálnak egy rajz, egy ima, egy csoki formájában érkező figyelmességre. Ilyenkor mindenki ki van éhezve a szeretetre – mondta Major Tamás osztályvezető főorvos.
 


A köszönetet kifejező szivecskék, az üdvözlőkártyák, a motivációs rajzok folyamatosan érkeznek a kórházba a debreceni diákoktól, többek között a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának elsős és másodikos tanulóitól.

Az ajándékokból minden osztályra próbálnak juttatni, ahol nagy örömmel fogadják a kedvességet a dolgozók és a betegek is.

*DE Sajtóiroda - CzA

Megvannak az Agóra videókészítő verseny győztesei

Új kutatási irányok az EK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek