Egyetem Tér
2020-11-16

Rendhagyó DExpo-t tart idén a Debreceni Egyetem

A járványhelyzet miatt az internetre költözik a Debreceni Egyetem nagysikerű beiskolázási rendezvénye.

Idén rendhagyó módon, online rendezik meg a Debreceni Egyetem hagyományos beiskolázási rendezvényét, a DExpo-t. Az esemény online sajtótájékoztatóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes kitért rá, hogy a DExpo, amit már 15. alkalmommal rendeznek meg nagy népszerűségnek örvend a középiskolás diákok körében. Tavaly több mint 6 ezren látogattak el a rendezvényre, ami idén az online térbe költözik. 

A DExpo-n ezúttal november 23.-tól az esemény Youtube csatornájára feltöltött videókban mutatják be az intézmény képzéseit, egyúttel elindul az egyetem beiskolázási honlapja a felveteli.unideb.hu is - erről Rőfi Mónika, a DEXPO főszervezője és a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője beszélt az eseményen.


 - Az egyetem oktatói, a kari vezetők is kiveszik a részüket, vállalják, hogy online tájékoztatják a középiskolásokat úgy, mintha a DExpón lennék. Sikeres szakemberek mondják el tapasztalataikat arról, milyen pluszt kaptak az intézménytől. A kis videókban a leggyakoribb sajátosságokat gyűjtötték össze az egyes karokon, illetve az online esemény alatt azonnal reagálnak majd a feltett kérdésekre. Az egyetem új beiskolázási honlapja, a felveteli.unideb.hu is ekkor debütál, ami ugyancsak hasznos információkat kínál a szakokról, képzésekről, a kollégiumi férőhelyekről, plusz ösztöndíjlehetőségekről, a hallgatói életről. Ezek mellett a szülőknek külön információkkal is készülünk. A videók nem tűnnek el a YouTube-csatornájáról, hanem bármikor elérhetőek lesznek – mondta a központvezető.

A járvány sem törte meg a Hajdú-Bihar megyei lakáspiacot

Döntetlent játszott a magyar labdarúgó válogatott a szerbekkel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek