Egyetem Tér
2020-11-13

Ismét javított a Debreceni Egyetem a RUR rangsorban

A tavalyihoz képest 50 helyet lépett előre a Debreceni Egyetem a világ legjobb orvosképző intézményeit rangsoroló RUR-listán, ezzel bekerült a legjobb 300 intézmény közé.

A tavalyihoz képest 50 helyet lépett előre a Debreceni Egyetem a világ legjobb orvosképző intézményeit rangsoroló RUR-listán. Az egyetem így bekerült a legjobb 300 ilyen intézmény közé. A lista a világ 574 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta 20 mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján. Ezek között szerepel az oktatás mellett a kutatás, a nemzetközi mutatók és a pénzügyi fenntarthatóság.

A Debreceni Egyetem az orvostudományi mellett a többi tematikus rangsorban is szerepel: élettudományok területén a 383., természettudományoknál a 277., míg műszaki tudományok esetében az 598. helyet foglalja el az intézmény.

A RUR 2020 Medical Sciences World University Ranking listán három egyesült államokbeli intézmény: a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis szerezte meg a dobogós helyezéseket.

A RUR tematikus listája már a második orvostudományi rangsor, amelyben jelentősen javított a Debreceni Egyetem, legutóbb a Times Higher Education tematikus ranglistáján lépett előre száz helyet, így belépve a legjobb 500 intézmény közé.

Lassan tényleg kijön az új Jóbarátok rész

Tornacsarnokot kap az Epreskerti Általános Iskola

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek