Egyetem Tér
2020-11-11

Szenátust választ a Debreceni Egyetem

2020. december 31-én lejár a Debreceni Egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a Szenátus mandátuma. Az egyetemi polgárok november 17-én, 18-án és 19-én a járványhelyzet miatt elektronikusan adhatják le voksukat, megválasztva ezzel az új testület tagjait.

A 70 fős Szenátus tagja lehet minden oktató, kutató és egyéb munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott, aki – megválasztása esetén – a testület mandátuma alatt nem tölti be a 70. életévét. A jelöltek, póttagjelöltek listáját a Jelölő Bizottság állította össze a tagokat adó szervezeti egységek vezetőinek – a karok esetében a kari tanácsok véleményének kikérésével tett – javaslata alapján.

A testület tagja hivatalból az intézmény mindenkori rektora és kancellárja. A dékánok megválasztásukkal egyben a Szenátus tagjává is válnak, így nekik nem szükséges jelöltként indulniuk, ennek ellenére mégis szerepelnek a listán, ugyanis így a kari vezető – megfelelő támogatottság esetén – dékánsága megszűnését követően is szenátusi tag maradhat.

A szavazatok leadására november 17-én, kedden reggel 6 órától 19-én, csütörtökön 17 óráig lesz lehetőség a https://e-szenatus.unideb.hu/ oldalon. Szavazni mobiltelefonon is lehet.

Az újonnan megválasztott Szenátus tagjai 2021. január 1-től 2024. december 31-ig töltik be pozíciójukat.

Ezeken a helyeken lesz kötelező a maszkviselés Debrecenben

Vegyesen alakult a forint árfolyama

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek