Egyetem Tér
2020-06-23

Egyetemi tanévzáró a stadionban

Idén rendhagyó módon, nem kari, hanem intézményi szintű ünnepségen és a főépület helyett a Nagyerdei Stadionban zárja a tanévet a Debreceni Egyetem. A 14 kar végzősei július első két szombatján, 4-én és 11-én búcsúzhatnak el a diákévektől.

A koronavírus- járvány miatt hozott intézkedések értelmében idén elmaradtak a hagyományos Debreceni Egyetemi főépületünk Díszudvarában tartott diplomaosztó ünnepélyek.  A Dékáni Kollégium döntése értelmében azonban 2020-ban rendhagyó módon búcsúztathatják egyetemi éveiket az idén végző diákok. 

A biztonsági előírásokat szem előtt tartva két időpontban: július 4-én és 11-én, mindkét alkalommal 17 órai kezdettel tartják meg a tanévzárókat a  Nagyerdei Stadionban. Az egyetem általános rektorhelyettese hangsúlyozta: az eseményen nem marad el a végzősök eskütétele, azonban a diploma átvétele jelképes lesz. A rendezvény végén most is levegőbe repülnek majd a diáksapkák, amelyet minden hallgató emlékbe kap az egyetemtől. A múlt heti előzetes hallgatói igényfelmérés alapján mintegy 2300 végzős szeretne részt venni az ünnepségen, akiket csaknem 18 ezer hozzátartozó kísér majd el.

Az ünnepségek pontos időpontja és a résztvevő karok:
2020. július 4. szombat 17 óra
Bölcsészettudományi Kar
Gazdaságtudományi Kar
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási
Természettudományi és Technológiai Kar
Zeneművészeti Kar

2020. július 11. szombat 17 óra
Állam- és Jogtudományi Kar
Általános Orvostudományi Kar
Egészségügyi Kar
Fogorvostudományi Kar
Gyógyszerésztudományi Kar
Informatikai Kar
Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar
Műszaki Kar
Népegészségügyi Kar

 

Augusztus másodikán indul a következő hazai futballszezon

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek