Egyetem Tér
2020-06-01

A koronavírus elleni vakcináról is tárgyaltak a Debreceni Egyetemen

A legkorszerűbb építészeti technológiákról, valamint az egészségipar és orvostudomány területén tervezett együttműködésről tárgyalt Szilvássy Zoltán rektor csütörtökön.

A Chongqing Medical University és a China National Complete Engineering Corporation megbízásából látogatott a Debreceni Egyetemre Emad Mutlak, hogy feltérképezze és előkészítése a jövőbeni együttműködéseket. A megbízottat Szilvássy Zoltán rektor fogadta a Rektori Tanácsteremben.

A megbeszélésen egyeztettek a tervezett megállapodásokról, melyek a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos kutatások összehangolására, valamint a Kínában már klinikai fázis II. szakaszában álló COVID 19 antivirális vakcina kipróbálására is kiterjednek.

Emellett szóba kerültek a legmodernebb kínai építészeti megoldások és technológiák, melyeket az egyetemen folyó mérnökképzésben, valamint az intézmény infrastrukturális fejlesztéseiben is felhasználnának.

A látogatás végén Emad Mutlak ultrakönnyű 3D-s, irritációmentes, újrasterilizálható védőmaszkokat és nitril kesztyűket ajándékozott az egyetemnek.

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek