Debrecen
2024-05-10

Kezdődik a virágosztás

A több éves hagyománynak megfelelően Debrecen egyéni önkormányzati képviselői 2024-ben újra osztanak egynyári virág és balkonnövény-palántákat a körzetükben élő debreceni lakosoknak.

Az önkormányzat 1998-ban, az akkori Fidesz-frakció kezdeményezésére indította útjára a virágosztási akciót annak érdekében, hogy a város lakóival közösen tegye szebbé és virágosabbá Debrecent. Azóta ez a hagyomány csupán 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt szakadt meg. Ekkor az osztásra szánt virágok a város köztereire kerültek, s a Köszönjük, Debrecen! feliratot is kirakták belőlük.

A virágok - mindösszesen 118.000 darab egynyári és balkonnövény - osztásának időszaka ebben az évben május 13-án – hétfőn – kezdődik, s várhatóan június első napjaiig tart.

Az osztásban az egyéni önkormányzati képviselők segédkeznek – városrészenként, illetve képviselői körzetenként megadott időpontokban és helyszíneken. Ezek az információk az önkormányzat internetes honlapján (www.debrecen.hu) találhatók meg a Hírek rovat Újra virágosztás Debrecenben! – 2024 című cikkében.

Ezt a folyamatosan aktualizált híradást az érdeklődőknek érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni, hiszen szabadtéri helyszíneken zajlanak a virágosztások, melyeket az aktuális időjárási helyzet befolyásolhat, ami az időpontok változását hozhatja magával. Az önkormányzati honlapon kívül az egyéni önkormányzati képviselők közösségi médiában megjelenő közléseit is érdemes ezért nyomon követni. Az érdeklődők a virágosztás helyszínére mindenképpen vigyék magukkal lakcímkártyájukat, mivel a képviselők kizárólag a saját körzetükbe tartozók számára tudják biztosítani a virágokat.  

Családbarát tevékenységéért díjazták a Debreceni Egyetem Klinikai Központját

Cívisvárosi csapatok találkoznak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek