Debrecen
2023-02-25

Nyers 40

Elhozza legjobb dalait a legendás Nyers együttes

Ismerősek ezek a dalok? Méreg nélkül, Bírlak, Fényre csúnyuló lányok, Póniló, A gyengébb nem szívat, Elmúltak a buta zenék, Horrornéger, Elnyomás a mániád, Tarlódal, Béna, Jár, ami jár és még számtalan ismerős szám az ezredforduló előtti és utáni 5 évből?

A ’90-es évek második felének egyik legendás underground zenekara, a 2005-ben feloszlott Nyers alapító tagsága (Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Volent Zsolt), kimondani is durva, 40 éve - még általános iskolás korukban - állt először színpadra. Ezt ünnepeljük meg élőzenés emlékeztető szurikkal, a Nyers eredeti felállásával a zenekar számára legfontosabb városokban, így Debrecenben is. A Czutor Zoltán alapította Nyers öröksége a Belmondo fellépésein és Czutor szólókoncerteken is megszólal, sőt Czutor Simon (Zoli 10 éves kisfia) is szívesen játssza ezeket a számokat, amiről a Campus Fesztivál közönsége is meggyőződhetett.

2022. december 30-án lesz 40 (!) éve, hogy először színpadra állt az akkor még általános iskolás gyerekekből álló formáció, amit nem sokkal később Nyers néven ismert meg a közönség.

Az ’90-es évek második fele és a 2000-es évek eleje magyar rock- és underground zenei életének meghatározó zenekara 2005-ben felfüggesztette aktív működését és csak különleges alkalmakra áll néha össze. A koncerten a Nyers, mint főprodukció vendégekkel kiegészülve áll majd színpadra. A klasszikus Nyers-felállást megelőzi, egy speciális Belmondo koncert, ahol kizárólag azok a dalok hangzanak el, amelyek a Nyers legutolsó, feloszlás előtti szakaszában készültek.

2023. MÁRCIUS 3., PÉNTEK, 20:00 Nagyerdei Víztorony

A Nyers utolsó demóverzióiban ugyanis már léteztek azok a számok, amelyek – mint Czutor szerzemények – a Belmondo első (és részben második) albumának gerincét alkották. Ezek közül a dalok közül vannak, amelyek 15 év után először hangzanak el újra élőben, színpadon. Mindemellett Czutor Zoli kisfia, Czutor Simi vendégként több dalban is szerepet kap, több hangszeren is.

Űrhelyzet

Ne nézz fel!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek