Debrecen
2023-01-30

Lezárult az Együtt a gyógyulás útján játékgyűjtés

Lezárult az Együtt a gyógyulás útján elnevezésű játékgyűjtés, amelyet a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete hirdetett meg és, amelynek a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány volt a támogatottja. A gyűjtés 2022. november 21-én kezdődött és 2023. január 11-ig tartott. Az első átadót még karácsony előtt, 2022. december 16-án tartották. A karácsony óta összegyűlt mintegy 200 játékokat pedig 2023. január 27-én adta át a BAGE és a gyűjtés főtámogatója, a Cívis Szociális Étkezési Központ.

A gyerekek egy része most is személyesen vehette át az ajándékokat a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Részlegén, ahol évente 100 gyermeknek adják vissza az egészségét, közöttük 50-60 újonnan felismert leukémiás, daganatos kisbetegnek.

Az osztály főnővére, Bobkó Stella az átadón elmondta, hogy a játékok megteszik jótékony hatásukat, ugyanis a nagyobb játékokkal az osztályon együtt, közösen játszanak a gyermekek. Az új játékok hatására bátrabban és több kedvvel jönnek ki szobáikból a kis betegek és játszanak együtt társaikkal.

Nagy Zsolt, a Cívis Szociális étkezési Központ menedzser igazgatója elmondta, hogy nem csak gyűjtő pontként csatlakoztak az akcióhoz, hanem a cég és annak minden dolgozója a kezdeményezés mellé állt. Kiemelte, hogy az elmúlt 3 év mindennapjai azt üzenték, hogy össze kell fognunk, mert nem csak a környezetünkben, hanem az egész világban radikális változások következhetnek be bármelyik pillanatban, ezeket pedig csak erős hittel, akarattal és összefogással lehet legyőzni.

A BAGE elnöke, Buzás Lajos sikeresnek nevezte az akciót, amelybe – mint mondta- félve vágott bele az egyesület, látva a gazdasági nehézségeket. Mindezek ellenére több mint 500 ajándék gyűlt össze a szűk 2 hónap alatt. A játékokat 2 alkalommal adtak át a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak. Az akcióhoz korábban csatlakozott Debrecen város önkormányzata és a DVSC Futball Zrt. is.

A világelitben a DE természettudományi képzése

Újabb edzőmeccsen van túl a DASE

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek