Debrecen
2022-12-19

Mind a négy gyertya lángra lobbant Debrecen adventi koszorúján

Advent negyedik vasárnapján összművészeti esttel zárult a gyertyagyújtási ünnepségek sorozata Debrecenben. A várost ezúttal Puskás István alpolgármester képviselte a Debreceni Református Nagytemplomban.

7 világi és egyházi kórus, összesen 300 énekes, valamint Piros Ildikó Kossuth-díjas színművész részvételével rendezték meg a negyedik adventi gyertyagyújtás ünnepét. A résztvevők továbbá meghallgathatták Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének orgonajátékát, valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye római katolikus megyéspüspöke, Palánki Ferenc képmeditációját.

A két egyházi vezető, valamint Oláh János, a házigazda Debrecen-Nagytemplomi Református Nagytemplom lelkésze Puskás Istvánnal együtt gyújtotta meg a negyedik, a szeretetet jelképező gyertyát az adventi koszorún. Az alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott:

„Karácsonykor az emberiség történelmének legfontosabb születésnapját üljük meg, hiszen a Megváltó születésével új fejezet kezdődött. Ezen a napon Jézus mellett egy érték, egy eszme is megszületett, ami a keresztény nyugati világ alapja lett” – mondta Puskás István.

A negyedik gyertya szimbólumával kapcsolatban hozzátette: „a szeretet a megoldás gondjainkra, bajainkra, bűneinkre, ezt 2000 éve valljuk. Mit sem ér a terített asztal, a feldíszített karácsonyfa, a sok ajándék, ha nem lakozik benne szeretet. De mit sem ér a szeretet, ha nem gyakoroljuk az év többi napján” – emelte ki az alpolgármester.

Lezárult a félév a Szenior Egyetemen

Szenzomotoros (TSMT) szemléletű egyéni fejlesztő torna indult célzott terápiával gyerekek számára Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek