Debrecen
2022-11-30

Egyedülálló karácsonyi rítusjáték a Vojtinában

December 4-én, vasárnap 10.00 órától különleges ünnepi programon vehetnek részt a debreceni karácsony-váró családok a Vojtina Bábszínházban.

Vojtina Bábszínházban a "Menjünk el a látására!" című karácsonyi rítusjáték lesz látható. E foglalkozás lehetőséget kínál, hogy felfedezzük a legszentebb ünnep igazi szépségét és értékét mesével, énekléssel, tánccal, kézműveskedéssel. Kiszakadunk a felgyorsult életritmusból, és melegséggel, lelassulással, egymásra figyeléssel készítjük fel szívünket az ünnepekre.

Leírás:
„Karácsony havában ünneplőbe öltözve, narancs- és fahéjillattal, énekekkel várunk Benneteket a Játszószínházban, hogy együtt készüljünk a Nap fordulójára. Mesélünk, ahogy népünk a régi időkben mondta, a Fénykrisztus születéséről. A betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort, a gonosz Heródes királyt, és megidézzük a napkeleti bölcseket.”
 

,,Szerintem lokális közösségek még ma is igénylik a hagyományokat. Ez pedig a Vojtina Bábszínházban teret kapott. A közösségekben továbbéltethető szokások, a kételyek nélküli természetességgel elfogadott hagyományelemek, az átlelkesítő közösségfenntartó dramatikus játékok elfogadásával természetes közeget tudunk biztosítani a hagyományos műveltségünk és a kortárs világ kultúrája között. Az áthagyományozás tulajdonképpen tudásmegőrzés, és ennek folyamatához a szín-, dráma-, bábjáték remek eszköztár.”  - Láposi Terka művészeti vezető

Az előadást 3 éves kortól ajánlják!

Új informatikai rendszer segítheti a jobb egészségügyi ellátást

Idén is érkezik a Mikulás a Zsuzsi vonathoz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek