Debrecen
2022-11-14

Egy éves a Mozdulj, Debrecen! mozgalom

Az évfordulót közös mozgással ünnepelték a DMVJ Család-és Gyermekjóléti Központjában Széles Diána alpolgármester, Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Központ igazgatója, valamint Orosz Ibolya Aurélia, DMVJ Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjének részvételével, 2022. november 13-án.

Széles Diána alpolgármester a születésnapi rendezvényen elmondta: a koronavírus-járvány ideje alatt hívták életre a Mozdulj, Debrecen! mozgalmat, amelyet egy egészségtervre alapozva indítottak el. Az alpolgármester hangsúlyozta: eddig csaknem 17 ezer ember vett részt a programokon, amelyeken igazi közösség kovácsolódott össze.

A mozgalmat 2021. október 26-án Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karával, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézettel, valamint a Debreceni Sportcentrummal összefogva a város lakóinak egészségmegőrzése céljából indította el.

Keddenként és csütörtökönként 8.30 órától a ködszínháztól induló szívbarát tematikus séta várja az érdeklődőket, ahol orvosok, pszichológusok, egészségügyi és szociális szakemberek tartanak előadásokat. 15.30 órától a Mozdulj, Debrecen! mozgalom alkalmainak jelenleg 4 helyszín – a Józsai Könyvtár és Közösségi Tér (Józsa,  Szentgyörgyfalvi út 9.), a Homokkerti Könyvtár és Közösségi Tér (Szabó Kálmán utca 68.), a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) központja (Pósa utca 1.), valamint DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja (Thomas Mann utca 2/A) – ad otthont. Ezeken a helyszíneken az érdeklődők gyógytornászok segítségével ismerkedhetnek különböző mozgásformákkal. 15.30 és 16.30 óra között gerinctorna, majd 17.00 és 18.00 óra között jóga szerepel a kínálatban. A sport mellett egészségügyi szűrések is várják az érdeklődőket.

A mozgalomról és az egészségügyi szűrésekről a https://mozduljdebrecen.hu/ internetes oldalon lehet többet megtudni.

A "szürke" blueskirály

Történetek a Backstage-ből - megjelent a Budapest Park kulisszái mögé kalauzoló jubileumi kiadvány

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek