Debrecen
2022-10-02

Takarékoskodik a Debreceni Egyetem, az oktatás megy tovább

Dolgozói körlevélben tájékoztatta a Debreceni Egyetem oktatóit, kutatóit és dolgozóit az intézmény kancellárja az energiafogyasztás mérséklését célzó beavatkozási lehetőségekről.

 Az intézkedések október 1-jétől a tanulmányi időszak végéig, december 9-ig hatályosak. A tájékoztató szerint a Debreceni Egyetem a tanulmányi időszak végéig, december 9-ig hőmérséklet-csökkentést és egyéb takarékossági intézkedéseket vezet be, de nem korlátozzák az oktatási és vizsgáztatási tevékenységet.

Beszámolnak arról is, hogy a vizsgaidőszakkal és annak beosztásával, valamint a tavaszi szemeszter kezdetével és időbeosztásával kapcsolatosan az egyetem vezetése hamarosan megteszi intézkedéseit, hogy az előírt a 25 százalékos gázfogyasztási megtakarítást teljesíteni tudják, ugyanakkor az elvégzendő feladatok is teljesíthetőek legyenek.

A tájékoztató mind a központi fűtés, mind a villamos energia felhasználása kapcsán számos beavatkozási lehetőséget ismeretet, egyebek mellett a funkció függvényében meghatároz egy minimálisan tartandó 18 Celsius-fokos hőmérsékletet is, ami alól elsődlegesen kivételt képez a betegellátás, a bölcsőde, az óvoda, az általános iskola, a kollégiumok, a szolgálati lakások, ahol a minimális 20-22 °C hőmérsékletet fogják tartani.

A csökkentett hőmérsékletű épületekben ülő munkát végzők számára az egyetem munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket rendelt, amelyeket megérkezésüket követően azonnal rendelkezésre bocsájt, várhatóan október közepéig.

Extra pénz

Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek