Debrecen
2022-09-20

Csalással feltöltött ajándékkártyáról vásárolt magának a bútorbolti eladó

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki jogosultságával visszaélve vásárolt magának bútort.

A vádlott 2016 márciusa és 2019 augusztusa között egy debreceni bútorüzletben dolgozott, ahol a vevőszolgálati teendőket is ellátta. Az áruházban ajándékkártyát is árultak, a kártyákra külön töltötték fel a pénzösszegeket akár ajándékként, akár reklamáció utáni visszafizetésként.

A vádlott a jogosultságának felhasználásával 2019. május 26. és augusztus 17. napja között összesen hét alkalommal az üzletben fiktív szerződéseket írt, amelyek mögött valós vásárlás nem volt, majd az üzlet számítógépes rendszerében visszafizetés látszatát keltette úgy, hogy különböző ajándékkártyákra összesen 1.600.000 forintot töltött fel. A férfi a feltöltött keretekből közel 1.070.000 forint értékben vásárolt különféle bútorokat az üzletből, azonban a vásárlások más nevére szóltak, de valamennyi bútort a saját otthonába szállíttatta ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy a férfi a különböző összegekkel feltöltött ajándékkártyák felhasználásával összesen 1.067.075 forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben információs rendszer felhasználásával nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádirat továbbá mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a vádirat szerint elismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Kormánybiztosi látogatás és adományátadás a Debreceni Kutyaház Állatotthonban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek