Debrecen
2022-08-17

Tanszercsomagokat is kapnak a nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyerekek

A debreceni nyári gyerekfelügyeletben résztvevő gyerekek a nemrég megnyitott Sziget-kék játszótérre látogattak, ahol Debreceni Karitatív Testület jóvoltából – a közelgő új tanév jegyében – tanszercsomagokat is átvehettek 2022. augusztus 17-én.

A csomagokat Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Tóth Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének intézményvezető-helyettese adta át.

Amint azt az esemény keretében Széles Diána többek között elmondta: a város célja az idei gyermekfelügyelet meghirdetésekor is az volt, hogy élményeket adjon a résztvevő gyerekeknek. Ez az elmúlt közel 7 héten át összesen mintegy 300 gyereknek sikerült. A számtalan program lebonyolítását pedagógusokon, közösségi szolgálatot ellátó diákokon és diákmunkásokon kívül számos olyan önkéntes is segítette, akik a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteitől érkeztek. Az idősebb önkéntesek és a gyerekek között sokszor bensőséges – „pótnagyi-pótunoka” – kapcsolat is kialakult. A nyári gyermekfelügyelet igénybe vétele minimálisan terheli meg a családok költségvetését, hiszen gyakorlatilag csak a napi étkezés térítési díját kell kifizetni – hasonlóan, mint tanév közben az iskolában –, sőt, mivel az igénybe vevő gyerekek jelentős része ingyenes étkeztetésre jogosult, sokaknak így teljesen ingyenes volt ez a szolgáltatás. Mivel a nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyerekek közül nagyon sokan olyan családokból érkeznek, melyek nincsenek könnyű helyzetben, ezért idén a Debreceni Karitatív Testület által meghirdetett tanszergyűjtés nyomán a közel 300 résztvevő mindegyik gyerek egy egyenként mintegy 2000 forint értékű, az alsó-, illetve a felső tagozat tanszerigényei alapján összeállított tanszercsomagot is kap.

 

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke ezt az információt azzal egészítette ki, hogy azok a gyerekek, akik ma nem voltak jelen – illetve szüleik – a nekik járó tanszercsomagot a karitatív testület új székhelyén, a Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központjában (Thomas Mann utca 2.) lévő irodában vehetik át augusztus 19. és szeptember 1. között hétfőtől csütörtökig 8.00-tól 16.00, pénteken 8.00-tól 14.00 óráig.

 

Tóth Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének intézményvezető-helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak nyáron, hanem tanév közben, a téli és a tavaszi szünetben is szerveznek gyermekfelügyeletet, melyre így azokban az időszakokban is számíthatnak a szülők.

 

A hátrányos helyzetű debreceni családok részére tett tanszerfelajánlásokat augusztus 28-ig várják a Debreceni Karitatív Testület önkéntesei az Auchan Debrecen áruházban (Debrecen, Kishatár u. 7.) az üzletsoron, a gyógyszertár előtt kialakított gyűjtőponton hétköznapokon, valamint hétvégén is naponta 15.00 és 19.00 óra között. Ezen kívül a TEVA Gyógyszergyárban, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban és a Zsuzsi Erdei Vasútnál is vannak gyűjtődobozok. A gyűjtőpontokon szeretettel fogadnak füzeteket, ceruzákat, radírt, golyóstollat, vonalzót, szögmérőt, körzőt és más tanszereket, valamint használt, de jó állapotban lévő iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat és olyan higiéniai termékeket, amelyekre az általános iskola alsó tagozatában szükség van. 

 

Debreceni Virágkarnevál

Újraélesztési referenciacentrumnak választották a Sürgősségi Klinikát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek