Debrecen
2022-08-16

Időben jelzett a szén-monoxid jelző Debrecenben

Több lehasadt faághoz vonultak tegnap a tűzoltók. Hajdúszováton szabadtéri tüzet oltottak, Debrecenben pedig szén-monoxid-érzékelő jelzett.

Tíz hektáros terület és körülbelül hatvan nádkúp égett le hétfőn délben Hajdúszováton, az Arany János utcában. A debreceni, a berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották a lángokat öt vízsugárral és kéziszerszámokkal, hogy az ne terjedjen tovább. A tüzet végül délutánra tudták megfékezni.

Lehasadt faág szakított le kábelt tegnap délután Debrecenben, a Kanális utcában. A debreceni hivatásos és a debreceni önkéntes tűzoltók létrán keresztül láncfűrésszel avatkoztak be. Nyírfa dőlt egy épületre hétfőn Kabán, a Rákóczi úton. A püspökladányi hivatásos és kabai önkéntes tűzoltók távolították el a fát létra és láncfűrész segítésével. Fa dőlt az útra, félig elzárta azt Furta és Berettyóújfalu között hétfőn késő délután , ezért riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat, akik az akadályt megszüntették. Végül Hajdúszoboszlón, a Keleti-főcsatornánál egy autóra borult egy tíz méter magas fűzfa. A hajdúszoboszlói egység láncfűrésszel távolította el a fát.

Erdő aljnövényzete lángolt tegnap Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A debreceni hivatásos, a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet.

Árokba hajtott, majd fának ütközött egy autó Hajdúhadház és Hajdúböszörmény között. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vizsgálták át a járművet és áramtalanították azt. 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket hétfő este Debrecenben, a Dobozi utcában, egy földszintes lakásban. A debreceni hivatásos tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakásban egy három tagú család lakott, őket további vizsgálatokra a mentőszolgálat kórházba szállított.

Kerítésnek ütközött egy autó éjfél előtt Hajdúszoboszlón, a Kossuth Lajos utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Vizes Eb - Minden magyar továbbjutott a keddi előfutamokból

Dr. Rab Árpád

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek